Destination OK er ikke helt nok

Jeg stiller krav til mig selv og omgivelserne og destination OK er bare ikke godt nok

Indrømmet: jeg er ikke nem og ofte svær at stille tilfreds og jeg er ihvertfald ikke tilfreds med bare at overleve. Det skal mere end bare overlevelse til.

Jeg kan sikkert godt være mega irriterende for mine omgivelser, men jeg er også ofte ganske hård ved mig selv og er sjældent helt tilfreds med egen præstation. Der er næsten altid en lille stemme, der siger, at jeg kunne have gjort det bedre, hvis jeg nu havde gjort sådan og sådan. Det er på mange måder fint, men jo også en møllesten om halsen. Det er ikke fordi jeg er perfektionist, slet ikke. Jeg kan sagtends erkende at jeg ikke kunne have gjort det bedre – denne gang. Men næste gang skal det være bedre…

Det betyder også at jeg forlanger og kræver af tilværelsen, at den skal være mere end bare ok. Det er muligt, jeg bliver født igen og kommer tilbage i en eller anden form – måske som hund ? Men det kan jeg jo ikke være sikker på, så derfor må man heller få noget ud af dette liv.

På den ene side kan livet være kort og på den anden side kan det være mega langt. Langt bliver det hvis det bare er ok….

“Hellere forrykt end forgæves”
Citat: Johannes Møllehave

Jeg føler mig helt berrettiget til at have et godt liv, der er mere end ok. Ikke fordi jeg er noget specielt, men alle har krav på mere end bare ok. Men man er også nødt til at gøre noget for det selv. Det gode liv dumper ikke bare ind af brevsprækken. Det skal man arbejde for ligesom alt andet.

Det helt fantastiske ved det gode liv er, at man et meget langt stykke af vejen selv dels beslutter hvad det gode liv er for en selv og at man et meget langt stykke af vejen kan påvirke det selv. Ved det man tænker og ved det man gør.

Jeg er blevet meget mere bevidst om det gode liv og hvad det er for mig efter jeg fik MS. Med en kritisk sygdom der pludselig meldte sin ankomst i mit og vores liv fik livet en lidt anden betydning. Jeg vidste godt at livet kan være kort og at det meget pludseligt kan være slut.

Værdien af livet, værdien af hverdagen står mere klart nu. Og jeg er ikke tilfreds med OK. Jeg vil mere.

Henrik

Jeg er Henrik på 50 år fik konstateret MS i 2010. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu arbejder jeg hårdt på at skabe mening og kvalitet i hverdagen. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg men det føles ikke helt så tungt mere. Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar