Jazz kan jeg bare ikke med

Jeg elsker musik og meget forskellig musik, men jazz kan jeg bare ikke med

Du kender sikkert til det med at mange mennesker synes om et eller andet, du fanger det ikke umiddelbart, men tænker at der MÅ være noget siden så mange mennesker synes om det. Og sådan har jeg det med jazz.

Nicolai Munch-Hansen med Rune Funch Trio
Billede af Nicolai Munch-Hansen da han spillede med Rune Funch Trio i Tivoli. Desværre er han nu død…

Alt skal jo have en chance (næsten alt) og derfor har jeg virkeligt gjort mig store anstrengelser for at komme til at synes om det. Dels må der sgu da være noget i det, siden så mange mennesker synes om det og så ved jeg, at der kan være store oplevelser i det ikke umiddelbare.

Men måske synes mange om det fordi jazz ofte kan høres live helt gratis og med en fadøl (eller flere) lyder alt godt ? Og når det er gratis er det så fordi ingen gider betale for det ?

Det sidste passer afgjort ikke for mange jazz musikere har tjent rigtigt godt. Men som mange andre musikere er det ofte nødvendigt at spille næsten gratis for at komme til at spille live foran et publikum.

Selvfølgelig er der numre som jeg synes godt om. Fx Ramsey Lewis Trio med nummer “The ‘in’ crowd” som blev brugt flittigt i filmen “Irrational Man” af Woody Allen men hele album, LPér, CDér eller hvad du nu kalder dem. Nope !

Jeg er helt med på at mange jazz musikere er virkelig gode musikere og er sindssygt dygtige på deres instrument. Det er man nødt til for at kunne spille jazz, men det ændrer ikke på at det ikke lyder godt i mine ører.

Jazz er ikke bare jazz men en skov af alle mulige stilarter og jeg har forsøgt mig med meget forskelligt, men det duer ikke for mig. Og nu stopper jeg med at øve vold på mig selv for at komme til at lide det og erkender helt stilfærdigt at den type musik bare ikke er noget for mig.

Men jeg synes godt om at fotografere det….

 

Henrik

Jeg er Henrik på 50 år fik konstateret MS i 2010. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu arbejder jeg hårdt på at skabe mening og kvalitet i hverdagen. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg men det føles ikke helt så tungt mere. Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar