Nogle dage skal bare hives ud af kalenderen

Har du MS er der nogle planer, som bare ikke kan blive til noget den dag det var planlagt

kalender

 

For mig er det nødvendig at bruge en kalender. Det var det ikke før jeg fik sklerose – der kunne jeg huske mine aftaler i hovedet (og i mit job havde jeg mange!)  og jeg kunne huske hvad jeg skulle lave. Det går ikke mere, og kalenderen på min smartphone bruges flittigt – et supervigtigt redskab for mig. En papirkalender duer ikke, for jeg kan ikke læse min egen skrift, som overgår en hver overlæges håndskrift i ulæselighed !

Nogle dage kan jeg vågne og have det udemærket, gå i bad, spise morgenmad og så…jeg får til tider flimmer for øjenene og må gå i seng igen. Heldigvis forsvinder flimmeren igen efter nogen tid, men der er ubehageligt. Der er kun et at gøre: aflyse og udskyde planer og gøremål.

- nogle dage er øv dage...
– nogle dage er øv dage…

Andre dage er jeg totalt drænet for al energi og jeg orker ingenting, Altid er tungt og besværligt. Det er selvfølgelig surt, og det er også surt at skulle ringe og melde afbud til det man havde glædet sig til – men der er ikke andet at gøre for mig. Mine erfaringer med at gennemtvinge dagens program er ikke super gode og derfor vælger jeg at ligge mig fladt ned.

Jeg er åben omkring det og møder derfor også forståelse fra både familie og venner. Jeg forsøger ikke at komme med udflugter eller historier – jeg siger det som det er: “jeg har det ikke godt idag, så jeg bliver nødt til at aflyse. En anden dag ?”

Nu håber jeg ikke jeg lyder alt for overskudsagtig for tag ikke fejl: jeg synes det er DRØNHAMRENDEIRRITERENDE !

Men jeg tror jeg er ved at få mig et motto: Cést la vie. Cést la guerre

 

 

Henrik

50 år. Fik MS diagnosen i 2010. Ophavsmand til bogen "Passion". Skriver om MS og tilværelsen.

Skriv kommentar