Vegetar i en måned

Jeg snakkede med en kollega i en af vores pauser. Jeg troede faktisk, jeg kendte ham ret godt, men han overraskede mig alligevel. Da vi skulle bestille mad, anbefalede jeg ham en sandwich med oksekød og hele molevitten til. Den skulle han ikke ha’, for han var vegetar. Jeg troede han lavede sjov, men det gjorde han ikke. Han havde taget valget, da hans tidligere fysiske træner anbefalede ham at stoppe med kød. Specielt rødt kød skulle han holde sig fra. Jeg kunne ikke dy mig for at kalde ham hippie og andre fordomsfulde gloser. En rigtig mand spiser da kød! Han fortalte han ikke havde været skadet siden han startede med sin vegetariske livsstil. Jeg forsatte mit drilleri, men inden i hovedet kørte tankerne rundt. Er det bare noget han siger, eller kunne der være noget om snakken. Jeg læste en masse artikler, samt hvad kød generelt modvirker i vores kroppe. Det vidste jeg jo egentlig godt i forvejen, men jeg har nok valgt ikke at tro på det. Efter jeg havde læst artiklerne tog jeg en beslutning. Jeg er vegetar i en måned, og så må vi se om der er sket en ændring.

Der er nu gået 2 uger, og jeg er middelst talt overrasket. Jeg har længe døjet med en venstre ankel, som gjorde ondt ved gang og løb. Den smerte er væk. Jeg har et par enkelte steder på kroppen med psoriasis, de steder er nu pænere og mindre irriteret, end de har været i mange år. Jeg føler mig friskere om aftenen, men alligevel så sover jeg bedre og tungere om natten.

Nu lyder dette som det perfekte eventyr, men der er da også negative sider. Det er svært at konstant skulle finde på nyt og spændende vegetarmad, og jeg er som regel ekstremt sulten en time efter aftensmaden. Mine madpakker er 4 skiver brød med smør, og så sniger der sig tomater og agurker med på sidelinjen. Ikke just et måltid der tiltaler mig.

Opgørelsen med plusser og minusser taler sit tydelige sprog. Jeg holder naturligvis måneden ud, og så må vi se om der kommer flere positiver sider, og om jeg skal gøre denne livstilsændring permanent.

 

 

Martin

Jeg er 30 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København. Jeg lever et aktivt liv, hvor jeg spiller fodbold, badminton, og dyrker crossfit i min fritid. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre . Følg mit liv herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdvis ungmand med MS.

Skriv kommentar