Muskelstivhed ved vinterkulde

fullsizeoutput_7a9

 

Sibirisk kulde er inde over landet, vi fryser alle og derfor putter vi os i herhjemme indenfor med stearinlys, varme tæpper og kakao.
Spasticitet og kulde
Når du har sclerose kan du opleve at udover man naturligvis fryser som andre mennesker, at dine sclerosesymptomer kan blive forværret.
Den voldsomme kulde får din krop til at stivne og hvis dine arme og ben ikke er stive af spasticitet i forvejen, så forkramper de sig endnu mere nu.
Det er ubehageligt og den eneste kur er at klæde dig på som en eskimo, du skal tage flere lage tøj på end andre.
Uldundertøj er hér en kæmpe fordel og tag det seriøst, det vil gøre at du ikke oplever det er så ubehageligt at færdes ude eller at tage på skiferie. Det kan være at du ikke tænker over dette, det gjorde jeg ikke førhen, men tiden har lært mig at min krop har grænser og Sibirisk kulde er én af dem…
Derfor vil du se mig gå rundt i min kæmpe store falske pels, (jeg har hørt jeg ligner en bjørn) men den virker og beskytter mig fantastisk:-)
Pas på jer og jeres sclerose!
Kram Kat

Kathrine

Jeg er en livsglad og positiv sclerose- ramt kvinde. Jeg arbejder som sygeplejerske i en privat praksis, er skilt og lever alene med mine tre skønne unger. Jeg skriver om mine tanker og om at leve med MS. Jeg deler ud af mine erfaringer med sygdommen hér på bloggen og fortæller lidt om hvordan jeg tackler sclerose og alle de udfordringer den til tider kan give. Jeg håber I har lyst til at læse med og skriv endeligt en kommentar hvis I har spørgsmål til mig.

Skriv kommentar