Sidste gang som gæst i Mozambique

Anna og mig

Igen i år er jeg af sted med en flok seniorvolontører på Mozambique 50+. Og jeg elsker det!

I år er det ekstra specielt, fordi jeg har planer om at bo her igen om et halvt år.

Den anden dag til dimissionsfest på landbrugsskolen var der en, der knipsede mig i samtale med Anna fra Chicumbane – landsbyen, hvor vores skole ligger.

Anna er en dejlig ældre dame, som jeg har kendt igennem nogle år. Og det slog mig, da vi sad der på muren, at vi snakkede på en anden måde, end vi plejede. Hun fortalte mig om mere intime ting. Det var, som om, at jeg endelig ikke bare var en hvid gæst i Mozambique, der som alle de andre hvide rejser hjem igen efter en tid.

Anna havde nu accepteret mig som sin ven, og det føltes godt.

Lisbet

Jeg blev født sidst på året i 1977, så de 40 år er nået. Det har før skræmt mig mere, end det gør nu. Jeg elsker at være sammen med gode venner og familie, opleve noget nyt, rejse, hækle, lave/bygge smukke ting, spise god mad, bage og lave nye opskrifter, hoppe i trampolin, rutsje i rutsjebaner – gerne med vand, køre stærkt, svømme (om kap med fisk), læse, arbejde i haven, danse, spille spil, vinde, være i Mozambique, samarbejde for en god sag, undervise og at dele liv med min dejlige mand, Kurt, som jeg har været gift med siden år 2000. Jeg fik konstateret MS i 2002, og vi valgte børn fra nogle år efter, da jeg de første 5 år efter diagnosen var meget svag af MS. I 2009 til 11 var vi i Mozambique for at bygge landbrugsskole. Nu er vi rejst herned igen. Her på bloggen skriver jeg om dét, der optager mig, og de både gode og svære sider af mit liv med MS.

Skriv kommentar