Venskab på papiret

I den kommende weekend skal jeg til bryllup. En af de venner der betyder allermest for mig skal giftes. Han har fundet sig en fantastisk kone, og jeg glæder mig helt sindssygt til festen. Jeg har skrevet til aftens toastmaster og bedt om ordet. Jeg er en af hans ældste venner, så jeg føler det er min pligt at sige et par ord.

Jeg har generelt intet problem med at holde taler. Til tider nyder jeg det faktisk, men denne gang kan jeg godt mærke lidt kriller i maven. Jeg har tænkt at “grille” ham i et stykke tid, inden jeg kommer med alle de søde og rosende ord. Vi har altid haft en nærmest morbid humor imellem os, og den skal naturligvis videreføres til brylluppet. Jeg har kun fået tildelt 5 minutter til talen, og min første skitse af talen lyder på næsten 15 minutter. Men hvordan barbere man lige 10 minutter af?

Jeg tror, at jeg synes det er svært at holde talen så kort, fordi den tale betyder en del for mig. Jeg vil gerne udtrykke den største lykønskning, underholde og samtidig fortælle, hvor meget han egentlig betyder som en ven. Vores venskab er ikke konkret. Tværtimod. Den er nærmere flydende og konstant foranderlig. Måske derfor er venskaber så svære at få formuleret ned på et stykke papir.

Martin

Jeg er 30 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København. Jeg lever et aktivt liv, hvor jeg spiller fodbold, badminton, og dyrker crossfit i min fritid. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre . Følg mit liv herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdvis ungmand med MS.

Skriv kommentar