Hvornår blev folkeskolen evidens forladt

Nøj, hvor kan jeg blive træt af at være lærer. Tænk, jeg bruger så meget tid på børn, som ikke en gang er mine egne. Jeg er bagud med hele min opstart, da jeg har brugt al min forberedelsestid på, at male, slæbe borde og stole, købe ind i Ikea, fjerne tape fra gulvet, og you name it. Jeg er tillidsmand, og jeg ved at dette ikke står på min arbejdsopgave. Men hvorfor gør man det så? Fordi jeg ved, der står en masse unger, som glæder sig til at komme i skole. Unger, som ser frem til at blive mødt med åbne arme og motiverende undervisning. De fortjener det bedste og en god start.  Jeg har givet al min tid og energi de sidste 3 uger, og alligevel halser jeg forpustet videre. Jeg har ikke energien til at tænke stort. Jeg har ikke energi til at tænke videre end næste dag, og det er virkeligt ikke rart. Hverken for mig eller for samvittigheden for mine elever.

Vi har så meget evidens, der understøtter tesen om, at god undervisning kræver god forberedelse. Jeg har pt. ca. 10 min. til at forberede en UV-lektion. Jeg bruger søndagen på at skrive tilbage til forældre, der ikke er tilfreds med noget UV-materiale, da det ikke understøtter den nyeste viden om krokodillen (jeg er ikke N/T-lærer). Jeg skal til relationskompetence-foredrag fra kl. 16-18.30 med rander under mine øjne onsdag eftermiddag, hvilket ville være mega inspirerende, hvis ikke mit hoved var fyldt med larm og tanker om hvad der kunne forbedres , hvilket ikke giver plads til ny læring til foredraget.

Så fik jeg læsset lidt galde af på jer, men det hjalp på mit hoved. Tak!

 

Martin

Jeg er 32 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København, hvor jeg underviser børn og unge. Jeg har altid levet et aktivt liv, hvor fodbold har fyldt rigtig meget, da jeg har en baggrund som elitefodboldspiller. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre, “normale” mennesker. Følg mit liv, beskrevet herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdsvis ung mand med MS. Man er altid velkommen til at skrive kommentarer i kommentarfeltet.

Skriv kommentar