Jeg gider ikke at tage stilling

Jeg er helt sikker på at mine forældre, dengang min søster og jeg gik i folkeskolen, ikke skulle tage stilling til alt muligt mærkeligt, som i bund og grund er skolens ansvar og skolens opgave at tage stilling til. Desværre, er det blevet skolernes lod, at skulle kunne kvalificere den demokratiske samtale med forældrene, og på den måde lave en bedre skole. Tanken er rigtig fin, men den er også på vej ud ad et spor, jeg tror er forkert. Måske skulle dem der arbejder der (lærere og pædagoger) være eksperterne.

Som forælder til et barn i skole, må jeg bare sige. Kære skoleleder og lærere. I har styr på jeres faglighed, udstik I nogle fornuftige og tydelige retningslinjer, så skal jeg nok støtte op. Så kan I få ro, og jeg kan få ro! Vi er blevet et så konkurrenceminded samfund, hvor bruger tilfredshed fylder alt for meget. Skoler bliver desværre drevet som butikker, hvor det handler om at få kunderne ind i butikken, og håbe på at de bliver der. Vi er der enige om, at vi skal være kritiske, og vi skal stille spørgsmålstegn, hvis der er noget, vi ikke kan forstå eller undrer os over. Men at forældrene hele tiden, skal tage stilling (og vil tage stilling), til hvilken retning, og hvordan skolen skal drives, burde ikke være på deres bord. Det burde være skolelederen og lærerne.

I morgen skal jeg til forældremøde, og jeg håber inderligt, at det bliver kedeligt og informationsrigt, hvor jeg blot skal følge med i, hvad jeg skal støtte op om, og ikke hvad jeg skal tage stilling til i forhold til skolens kompetence udvikling og retning. Det kan skolen klare selv.

Martin

Jeg er 32 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København, hvor jeg underviser børn og unge. Jeg har altid levet et aktivt liv, hvor fodbold har fyldt rigtig meget, da jeg har en baggrund som elitefodboldspiller. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre, “normale” mennesker. Følg mit liv, beskrevet herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdsvis ung mand med MS. Man er altid velkommen til at skrive kommentarer i kommentarfeltet.

Skriv kommentar