Når kroppen siger stop

Mit arbejdsliv er startet hårdt op efter sommerferien. Ny klasse, ingen faste kollegaer tilknyttet mit team, arbejdsrammer der endnu ikke var på plads, elever der kæmper, forældre der kæmper, var mange af de ting, der har fyldt mit hoved dag og nat. At disse ting fylder i mit hoved om dagen, er en del af arbejdsbeskrivelsen. Det skulle helst ikke fylde om natten, men det har det gjort. Mange nætter har været fyldt med tankemylder. Hverken radio eller åndedrætsøvelser hjalp. Jeg vågnede som regel omkring kl. 03, og herefter kunne jeg ikke falde i søvn. Så lå jeg som regel lysvågen frem til kl. 05., hvor jeg så måtte stå op, og prøve at komme i gang med min morgen. Selvom jeg havde en time mere at blive klar på, gik det bare langsomt. Jeg glemte ting, gik i stå og stenede ud i luften. Jeg var færdig. Tunge hjerteslag og åndenød kom også snigende. Mine led var ømme, og mine øjne var indsunket og mørke. Den situation var ikke sund. Det var jeg udmærket klar over.

Jeg havde heldigvis en deadline. D. 1 september ville jeg få en ny kollega. En jeg kunne sparre med og en jeg kunne dele ansvaret med. Natten fra d. 31 august til 1 september, sov jeg for første gang i 15 dage 8 timer i stræk. Jeg blev vækket af alarmen fra telefonen, og nu kunne jeg mærke en vej ud af en svær situation. Næste gang skal jeg ikke så langt ud i torvene. Så hellere sige fra. Så hellere sige stop – inden hovedet og kroppen gør det.

Martin

Jeg er 32 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København, hvor jeg underviser børn og unge. Jeg har altid levet et aktivt liv, hvor fodbold har fyldt rigtig meget, da jeg har en baggrund som elitefodboldspiller. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre, “normale” mennesker. Følg mit liv, beskrevet herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdsvis ung mand med MS. Man er altid velkommen til at skrive kommentarer i kommentarfeltet.

Skriv kommentar