Støt dit barn med en social historie.

På mit arbejdsfelt arbejder vi med sociale historier. Sociale historier er en selvskrevet (med støtte fra en voksen), som skal være med til understøtte en positiv historie om personen, der skrives om, samt give mennesket handle muligheder. Vi skriver sociale historier til vores elever, som har svært ved at forstå menneskerne omkring sig, og hvad gør man, når man mangler sproget til at forklare sine følelser.

”Normale”/neurotypiske børn kan også have det svært ved at kommunikere. Det oplever vi i øjeblikket derhjemme, hvor vores datter kan have det svært, ved at komme afsted om morgen. Min datter bliver snart 5 år, og virker noget ældre end hun er, specielt fordi hendes størrelse snyder. Hun er en høj pige, og er utrolig omsorgsfuld, så man kan nogle gange glemme, at hun ikke er ældre, end hun er. Jeg ved fra venner og bekendte, at mange børnefamilier oplever det samme, som vi gør derhjemme. Så måske denne sociale historie, kan hjælpe andre i samme situation.

I stjæler bare med arme og ben. Den har været yderst behjælpelig for vores morgener 🙂

 

P.S. Klistermærket til sidst er til at visualisere, at det har været en god morgen. Inden man ser sig om, er der forhåbentlig en masser klistermærker på et papir på køleskabet eller lign.

 

Hej. Mit navn er X. Jeg er X  år gammel.

Jeg er en rigtig god datter, søster og ven.

Jeg kan rigtig mange ting selv, og jeg er en stor pige, som hjælper med at rydde op.

Jeg er rigtig god til at lave mad, og elsker at være sammen med min mor, far, X og X.

 

Om morgenen kan jeg godt blive sur og ked af det, når jeg skal i børnehave.

Så gør jeg ikke det som mor siger. Så bliver mor sur.

Det er ikke sjovt. Så bliver jeg ked af det.

Mor skal aflevere X, og derfor har hun rigtig travlt om morgen.

 

Jeg vil prøve at være god og hjælpe mor, med at tage det tøj på, som jeg selv har lagt frem dagen før. Hvis jeg prøver at være glad og god om morgenen, bliver mor rigtig glad. Så er alle glade.

Hvis jeg er dygtig om morgen, får jeg et klistermærke. Så er jeg megasej!

 

Martin

Jeg er 32 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København, hvor jeg underviser børn og unge. Jeg har altid levet et aktivt liv, hvor fodbold har fyldt rigtig meget, da jeg har en baggrund som elitefodboldspiller. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre, “normale” mennesker. Følg mit liv, beskrevet herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdsvis ung mand med MS. Man er altid velkommen til at skrive kommentarer i kommentarfeltet.

Skriv kommentar