Når fortiden banker på

Jeg tror på, at vi alle har noget der kan trigge gamle barndomssår. Det er helt sikkert forskelligt fra person til person, hvad det lige er der udløser det. Måske man heller ikke selv er klar over det. Fælles for hvad det end er, er at det på en måde kommer til at påvirke os i en sådan grad, at man kommer til at reagere på en måde, som for andre virker uhensigtsmæssigt og måske endda overdrevet. Hvis man nu bliver lidt mere nysgerrig på hvad det egentlig er der foregår, og hvorfor man reagerer så kraftigt, kan det blive anderledes. Men det kræver at man “tør/kan/vil” kigge lidt indad.

For eksempel kan jeg nævne fra mig selv, da det er en situation jeg lige har haft. Jeg har nogle brødre, og vi “plejer” at holde jul ved mig, sådan har det i hvert fald været i en del år. Jeg finder så ud af, lidt via en bagvej, at de 2 brødre har tænkt sig at holde jul sammen, uden mig!!!! BUM-jeg røg lige ind i følelsen af at føle mig udenfor, ekskluderet, hemmeligheder, tien, usikkerhed osv osv…. Det er ret naturligt at ryge ind i de følelser, og det er ret voldsomt for mig, og kan føles uudholdeligt. Men det lykkes mig at flyve op og se det i et helikopterperspektiv, og ikke reagere vredt, såret, blive offer, eller lukke ned og blive tavs. For det er ret klassiske måder for mig at reagere på.

Vores måder at reagere på, når det gør ondt, og når man bliver ramt i noget genkendeligt, kan virkelig have store konsekvenser for os selv og for dem som står i det med os..

Så i stedet for at skubbe mine brødre væk, og bare være pige fornærmet, får vi en voksen og ærlig snak om det.

De holder jul sammen, jeg holder det med mine dejlige drenge og min kære mor.. Det er helt okay <3

 

Camilla

Jeg hedder Camilla og jeg er 39 år. Jeg bor i Esbjerg med mine drenge på 9 og 15 år. Min ældste søn på 21 år bor i Århus med sin kæreste. Jeg arbejder som sygeplejerske og er derudover selvstændig psykoterapeut. Jeg fik konstateret attakvis sclerose for 6 år siden, og jeg har fundet min identitet i det. Jeg håber at mine blogs kan inspirere andre og på den måde være en hjælp.

Skriv kommentar