5 gode råd inden du kaster dig ud i renovering

Jeg har som tidligere skrevet, kastet mig ud i en fuld renovering af to sammenlagte lejligheder. Det har givet erfaringer, jeg gerne vil give videre.

 

  1. Du skal lægge en plan.

– Lad være med at sætte en slutdato på dit projekt. Du vil sikkert blive skuffet. Men prøv at lave en udførlig plan over rummene. Hvad skal der laves og i hvilken rækkefølge.

 

  1. Tag et rum af gangen.

– Bliv færdig med rummet og bevæg dig videre. Flere jern i ilden kan hurtig blive alt for uoverskueligt og en nemmere vej mod at give op.

 

  1. Find en ven eller familiemedlem der kan holde dig i hånden og i ørene.

– Min far har været uvurderlig. Ikke kun fordi han har løsningerne og hænderne skruet godt på, men fordi han holder mig i gang. Det er vigtigt at have en ydre motivator, da man hurtigt når et punkt, hvor man er tilfreds.

 

  1. Tjek op på fagfolkene!

– Jeg har lært at man skal tjekke op på håndværkene. Vær altid klar over, hvad prisen bliver og hvad prisen indeholder! Tjek dine regninger, og brok dig højlydt, hvis du føler dig snydt!

  1. Forberedelse er den vigtigste del af arbejdet.

– Altid have udstyr og planen klar, inden du går i gang med, hvad du skal lave. Tænk rækkefølgen igennem, og visualiser, hvad du skal gøre. Det er så surt du skal i Silvan, når du lige er gået i gang, og allerede her kan den mentale kæde ryge af. Jeg har selv lært lektien på den hårde måde! Det bliver altid noget makværk, hvis man springer over, hvor gærdet er lavest.

 

Martin

Jeg er 30 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København. Jeg lever et aktivt liv, hvor jeg spiller fodbold, badminton, og dyrker crossfit i min fritid. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre . Følg mit liv herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdvis ungmand med MS.

Skriv kommentar