Atelier des Lumières i Paris var en fantastisk oplevelse

Vi have kun kort tid i Paris, men vi har set det man skal se: Eiffel-tårnet, Triumf buen, Champs Elyssee og det giver en dejlig frihed til enten ikke at lave noget eller lave noget andet…

Vi gjorde begge dele: lavede ingenting men drev gennem de små gader med de mange inspirerende butikker og de gode caféer, bistroer, brasserier og restauranter.

Men vi fik dog besøgt Atelier des Lumières mellem Batille og Nation, som er områder vi ikke ofte har besøgt.

Det er et multimedie sted som gør brug af  AMIEX teknologi (Art & Music Immersive Experience). 140 videoprojektorer og et lydsystemer sætter mere en 3.000 billeder igang og skaber en helt særlig oplevelse. Det er et sanse bombardement.

Der er skiftende udstillinger men ved vort besøg var van Gogh hovednavnet med to mindre sekvenser, hvoraf den ene var med japanske Hokusai, som jeg er stor beundre af.

Vores besøg var lidt i skyggen af stor demonstration og strejke i Frankrig grundet en pensionsreform. Det gjorde at fx mange metrolinier ikke kørte, at transport til/fra lufthavn var usikker og man skulle lige orientere sig.

Turen til Paris var en “jule-familietur” som ofte har gået til Hamborg (som jeg godt kan anbefale). Men i år blev det altså Paris og det har vi ingen grund til at fortryde.

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar