Bornholm, du gør mig glad

20190731 DivLeica_10857

Venner inviterede os til Bornholm i nogle dage og det blev nogle dejlige dage

Det er lang tid siden vi sidst var på Bornholm. Alt for lang tid siden. For der er dejligt på Bornholm – ihvertfald om sommeren. Det med “ja, men hvad om vinteren?” taler vi om hver gang. Men mon ikke Bornholm er klar over det og forsøger at gøre øen mere levende udenfor turistsæsonen ? Hmm, det må kommer an på en prøve en dag…

Vi har flere gange været parate til at holde vores sommerferie på Bornholm men så tænker man lidt…selvom det hedder solskinsøen ved du aldrig helt med vejret, det er ikke gratis at komme dertil og de ved helt sikkert godt, hvad de skal have for at leje et sommerhus i en uge.

Så sidder man lidt og ønsker sig godt vejr (ikke 30 grader, men i hvertfald ikke hele eller halve dage med regn), at kunne spise på restaurant etc og så bliver Bornholm vejet af og vi har taget andre steder hen.

Jeg har flere gange overvejet at tage til Folkemødet i Allinge men bliver helt forpustet når jeg hører om de mange mennesker og de opskruede priser fx på overnatning

Vi tog Bornholmerbussen derover og blev hentet i Rønne – det fungerede ! Og heldigvis var der ikke for store bølger ( ca 1 meter høje) trods de 10 sekund/meter. Jeg har sejlet i hårdere vejr end det, men det var i en sejlbåd og ikke en hurtigpram.

Bornholm har længe været kendt som en ø med mange kunsthåndværkere. Tidligere har jeg opfattet, at der var tale om klatmaleri, oppustet turistglas og hjemmehæklede sokker – det er der måske stadig, men jeg opfattede at de med foreningen ACAB – Arts & Kraft Association Bornholm har fået kvalitet ind. Vi besøgte flere keramikere, som laver meget flotte ting, synes vi.

Det var også en glæde at maleren, som vi købte vores første maleri af for 20 år siden, stadig er aktiv (og dygtig, synes vi).

Jeg kan virkelig gode lide den ø !

Naturen findes ikke mage andre steder i kongeriget og sproget er charmerende (undtagen når de skruer op – så fatter jeg ingenting)

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar