Dansk Arkitektur Center er flyttet til BLOX

- fra udstillingen "Welcome Home". Lysinstallation af Olafur Eliason

Dansk Arkitektur Center (DAC) er flyttet fra et gammelt pakhus til top moderne BLOX

BLOX er navnet på en ny, moderne bygning ved Kongens Bryghus og Kalvebod Brygge og er nabo til Det Kongelige Bibliotek i Den Sorte Diamant, og det skulle naturligvis besøges.

Jeg kan godt lide arkitektur som mange andre. Faktisk oplevede arkitektuddannelsen en stigning på 13% i ansøger antal i 2018 ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet:

ufm

“Arkitektur” er blevet in…

“Blox” er en multifunktionsbygning tegnet af hollandske OMA, hvor Bjarke Ingels i sin tid stod i lære. Bygningen er givet og ejet af RealDania og det siges at bygningen har kostet to milliarder kroner. Det er mange penge…

Bygningen indeholder bla.foruden DAC, et parkeringshus med 350 p-pladser, en legeplads, et spisested, 22 lejeboliger og et fitnesscenter.

Det er også lykkedes, at blive en af de mest udskældte bygninger i København siden terminalbygningen på Rådhuspladsen (som jeg synes var kønnere..).

Jeg har årskort til DAC og har besøgt Blox et par gange. Og jeg synes ikke om bygningen. Men har heller ikke forstand på det.

Ideen med udformningen er god nok, men i mine øjne er proportionerne forkerte og den grundlæggende ide bag gået tabt eller faldet i havnen.

Nogle bryder sig ikke om bygningen fordi den er for moderne overfor de historiske omgivelser. Sådan har jeg det ikke. Vi skal bygge som i fortiden men bygge ovenpå og videre.

Nu er den her og jeg tvivler på, at den bliver revet ned som terminalbygningen – to milliarder kroner er mange penge. Men broen over havnen, som endnu ikke er færdig, skal nok bliver populær. Den indgår i Havneringen, som gør det muligt at gå, løbe og cykle rundt om Københavns Havn – købmændenes havn, din og min by: Danmarks hovedstad.

 

Billedet i toppen er fra udstillingen “Welcome Home” og fra en lysinstallation af Olafur Eliasson

Henrik

Fik konstateret MS i 2010. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar