Der er nogle retter jeg først får lavet nu

Måske har du det som jeg, at der er nogle retter du faktisk godt kan lide og har talt om / tænkt på at lave længe uden, at det er blevet til noget ?

Sådan har jeg det med flere retter…

Den ene er stegt flæsk og persillesovs. Der er flere ting som har afholdt mig fra at lave det. Det ene er at jeg frygtede, at der ville komme til at lugte af stegt gris i køkkenet i flere uger og så er der det dér med sovsen…

At lave sovse er ikke min spidskompetance og der er en grund til at man i det franske køkken havde en person til at lave fonde og saucer – en Chef saucier

Jeg går lidt op i gode råvarer og selvom flæsket kunne købes til det halve i en supermarked købte jeg det hos slagteren. Og det hele blev SÅ godt ! Det er totalt mormor køkken og der er en grund til at Guldkroen laver det: det smager virkeligt godt !

Mange steder er der stegt flæsk og persillesovs for en 100 kr seddel. Min erfaring er at det sjældent er godt…lidt klistret sovs, dræbt flæsk og noget, der en gang har været en kartoffel. Det bryder jeg mig ikke om.

Den anden ret jeg har haft i tankerne længe er boeuf bourguignon. Hvorfor ved jeg ikke men der er noget swung over navnet og så er det tanken om det. Sidde i et fransk landkøkken, smage på vinen mens retten simrer i gryden som spreder en duft af vin, grøntsager og cognac. Dét lyder rart i mine ører.

Og så fik jeg det lavet med godt kød fra slagteren, grøntsager fra grønhandleren, et skvæt calvados (havde ikke lige cognac) og en flaske rødvin samt det vigtigste: godt selskab.

Selskabet bliver bedre hvis man får god mad og vin….

Nu har jeg lavet det og det er ikke sidste gang.

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar