“Det er da forfærdeligt, hvis de skal begynde at stå her og have kaffestue”.

 

”Det er da forfærdeligt, hvis de skal begynde at stå her og have kaffestue”. Dette statement fik jeg ud af det blå, af en kvinde foran min opgang. Det omhandlede, at en gruppe hjemløse havde taget plads, på den anden side af vejen under et halvtag, hvor de kunne søge ly. Jeg svarede ikke på spørgsmålet, og tror heller ikke kvinden forventede et, men nærmere afleverede bemærkningen som en gyldig fornærmelse. Man kommer nogle gange i den situation, hvor man bliver så overrumplet over et spørgsmål eller en bemærkning, at man ikke får det nanosekund til at betænke sig og svare, men blot lader det glide hen. Mit svar ville være:

”Nej. Jeg synes det er forfærdeligt, at vi har en gruppe mennesker, der føler sig nødsaget til at bo på gaden. Mennesker som på grund af en dysfunktionel familie, misbrug eller har andet i bagagen, som gør de må flygte fra virkeligheden. At tallet kun er stigende, ekstremt stigende, og bureaukratiet gør det vanskeligt for menneskerne at finde tilbage til en værdig tilværelse”.

 

Det ville jeg ønske jeg havde fået sagt!

Martin

Jeg er 30 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København. Jeg lever et aktivt liv, hvor jeg spiller fodbold, badminton, og dyrker crossfit i min fritid. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre . Følg mit liv herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdvis ungmand med MS.

Skriv kommentar