Det er ikke populært hos mig !

HEWF9731

Det er rart med meningsfæller så jeg ved, at jeg ikke er helt tosset og umulig

Og for at det ikke skal være løgn er min lidelsesfælle i denne sammenhæng Jørgen Leth. Jeg kan godt lide Jørgen Leth. Jeg kan gode lide Leths ord og hans helt særegne måde at sige dem på. Rytmen. Intonationen. Gentagelserne. Understregelserne. Pauserne.

Nogle ord fra Leth kan jeg genkende. Andre er interessante. Andre rammer helt plet. Som i sangen “Jeg vil gerne bestille fra kortet”.

Jeg kan ikke fordrage buffet. Nu er det sagt !

Hverken morgen-, frokost- eller aftenbuffet.  Heller ikke salatbuffet. Jeg troede faktisk, jeg var den eneste, for det er tilsyneladende vældig populært. Så hørte jeg denne “sang” og fik det mere roligt: jeg er ikke alene.

Tillad mig at supplere Leths fine ord fra sangen:

Jeg opfatter, at mange buffeter er lavet med kvantitet in mente. Ikke kvalitet. Det skal bare se overvældende ud og give udtryk af, at jeg får meget for pengene. Jeg vil heller have mindre men godt.

Så står man der og skal bestemme sig og så bliver det ofte, for mig, en stresset beslutning, der hedder lidt af hvert. Sidder jeg med et kort vælger jeg een ting fra kortet, som jeg virkelig har lyst til. “Lyst-klappen” går ned ved synet af al den mad. Den mister også sin appetitlighed synes jeg.

Jeg står der og forsøger at finde noget jeg har lyst til og fornemmer køen med utålmodige mennesker hober sig op bag mig. Det stresser og jeg kan ikke lide det.

Så sker der netop det, at man kommer ned til sin plads med et fad. Det kan jeg heller ikke lide. Jeg får for meget mad – det er naturligvis min egen skyld. Jeg giver stressen skylden. Det synes jeg godt jeg kan.

Og så kan jeg godt lide, at de forskellige elementer på tallerkenen er adskilt. Jeg kan ikke fordrage, når nogle moser deres kartofler i sovsen ! Jeg kan ikke fordrage det.

Sluttelig er der det helt elementære: til daglig henter jeg selv maden, laver den selv og vasker selv op (med min hustru), og når jeg spiser ude nyder jeg, at det klares af andre….

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar