Du ser ud til at have det godt

© Christian Wessmann

Du kender det godt: en ven spørger dig hvordan det går og du overvejer et splitsekund hvad du skal svare

En typisk åbningssætning efter “hej” og det efterhånden obligatoriske kram er “hvordan har du det ?” Ofte efterfulgt af at spørgeren nærmest dikterer dit svar eller sætter rammen for hvordan du kan svare: “Du ser godt ud” eller “du ser ud til at have det godt.”

Efter et “du ser ud til at have det godt” er det temmelig svært at sige: “nu skal du høre…jeg har ondt i X og livet måtte godt slutte nu”.

Jeg er helt med på, at når spørgsmålet, hvordan jeg har det, kommer, er det ofte en del af den sociale omgangstone. Det er slet ikke meningen, at jeg skal fortælle hvordan jeg har det. Jeg skal bare sige jeg har det godt og bekræfte dem i at jeg har det godt, når jeg nu ser ud til at have det godt.

Og svaret afhænger naturligvis også af hvem der spørger og rammerne, omstændighederne…. og så min dagsform :-)

For ikke længe siden mødte jeg tilfældigt et tidligere kollega, som jeg har skændtes med, grinet med og drukket tæt med. Han spurgte naturligvis hvordan jeg havde det, og mente jeg så ud til at have det godt.

Desværre var jeg ikke forberedt og havde ikke min bedste dag og fortryder svaret. Et svar, som var uklart, nærmest tåget – et korrekt svar på dagen, men måske ikke dækkende for den almene tilstand (hvad den “almene tilstand” så er, når man har så svingende sygdom som sklerose)

Men jeg skulle bare have lavet min imitation af pingvinerne fra Madagaskar: “Smil og vink”  – og slet ikke have rodet rundt i, hvordan jeg faktisk havde det den dag eller andre dage. Han havde nok ikke brug for mere viden andet end en bekræftelse på det han så: at jeg så ud til at have det godt.

Til mit forsvar skal siges at jeg den dag ikke havde det godt og jeg var uforberedt på at møde en jeg kendte engang.

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar