Efter 40 års fravær var jeg tilbage på Østerbro Stadion

Som alle raske drenge har jeg også spillet fodbold. Mest på gaden sammmen med de andre børn men har også gået kortvarigt til fodbold i klub. Naturligvis i B.93, som har en stor og glorværdig fortid med hele ni titler som mester: 1916,1927,1929,1930, 1934, 1935,1939,1942 og 1946.

Jeg husker min første kamp på Østerbro Stadion. Det var mod AB og vi, altså B.93, vandt med 5-2. Min far og jeg sad på lægterne lige ud for Idrætshuset. Det var første og eneste gang min far tog mig til fodbold. Vi taler i begyndelse af ´70 for jeg mener at det var inden den store profil Jens Kolding kom til Roda i Holland.

Til venstre ser du min trøje fra dengang. Den har været med mig i snart 50år og den er på ingen måde svedtransporterende. Den er af ren bomuld – og varmere så man også kan spille om vinteren,

Ellers var det nok mere i tennis afdelingen jeg kom i slutningen af årtiet med glam og disco. Når man var medlem af klubben gav det gratis adgang på Østerbro Stadion til alle hjemmekampe – så jeg har set en del dér.

Min interesse for at komme på stadion og se foldbold blev vakt igen for et på år siden i Berlin. På Olympia Stadion – fantastisk stadion – i en kamp mellem Hertha Berlin og Hannover 96. Fodbolden var ikke noget særligt. Men stemningen !

Jeg så lidt efter billetter til en FCK kamp men de kan nemt koste 300 kroner og da vi er en familie på fire bliver det jo 1200 kroner plus alt det løse, som jo er en del af det.

Derfor havde jeg fundet en 2. divisionskamp – B.93 mod Middelfart – hvor billeterne kun koster 70 kr. Selve fodbolden var jo ikke hverken FCK eller Liverpool niveau. Men vi hyggede med øl/sodavand og B.93 pølser. Og vi fik fire mål !

Og for mig var det jo virkelig en tur af hukommelsens landevej ! Mine børn griner af mig hvor jeg fortæller. Bla om Jens Kolding, som en årgang var træner for os knægte eller da jeg så Dirch Passer på tennisanlægget et par uger før hans død i 1980

Jo, det er mange minder.

At være til en 2. divisionskamp på Østerbro Stadion er IKKE som at se FCK i parken. Det er, helt naturlig, på et andet niveau.. Helt roligt.

 

 

 

 

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar