Et 10-års jubilæum er normalt en glædelig ting

MS_10aar

Jubilæer er ikke min ting og lige her er der knap så meget at glæde sig over…

 

Når jeg siger at jubilæer ikke er min ting, har jeg noget at have det i. Jeg valgte selv at stoppe helt 1 måned før mit 25 års jubilæum. Et jubilæum betyder ingenting for mig. Jeg har kendt folk som i flere år op til deres 25 års jubilæum glædede sig og begyndte at planlægge dagen. Fint. Men det betyder ikke noget for mig.

Mht til min MS har jeg haft lidt problemer med at huske, hvornår jeg fik konstateret det. Nok fordi det ikke er vigtigt nok for mig at vide, men det er nu meget rart at kunne svare når jeg bliver spurgt. For spurgt om hvor længe jeg har haft sklerose bliver jeg.

Men jeg har haft sygdommen længe før, mange år før, jeg fik diagnosen men det tæller vel først fra diagnosen er stillet ?

I 2009 gik den så ikke mere og jeg fik stillet diagnosen en sommerdag i juli på Roskilde Sygehus. Jeg husker ikke den præcise dato; den er ikke vigtig for mig. Var den det, kunne jeg sikkert slå det op eller spørge lægen.

Når jeg nu kan sige, det var i 2009, hvilket jeg ikke har kunne før, skyldes det at jeg fik et brev fra Scleroseforeningen, hvor de takkede mig for 10 års loyal støtte…Jeg kan huske, at noget af det første jeg gjorde var, at melde mig ind i foreningen.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om brevet. Joh, jeg har haft sclerose tæt inde på livet i 10 år :-).

Jeg synes faktisk, at brevet er pænt formuleret, og det er en god ting at huske at takke sine medlemmer/støtter. Foreningen fortjener ros.

Brevet gav mig en ledetråd til at tidsbestemme, hvornår jeg fik diagnosen multiple sclerose. Det gør ingen forskel, men nu kan jeg svare lidt mere præcist.

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar