Husker du min “leg” jeg kaldte “Minimal” ?

Måske husker du jeg skrev om “Minimal” i hjemmet og måske gør du ikke. Gør du ikke forstår jeg det nu godt, for det er længe siden jeg skrev om det.

Kort fortalt gik det ud på at få ryddet ud i hjemmet og dermed få skabt ro og glæde. Derfor opfandt vi “Minimal” da det jo godt kan være svært at skille sig af med ting. Det var en måde at få styr på det på, så vi fx ikke kom til at smide noget ud vi ville fortryde men alligevel sikre at der skete noget.

“Minimal” kom efter at jeg havde lavet “Lakrids, tak – 8 leveråd til dig med MS”, hvor et af rådene var “Ryd Op”. Og derefter lavede vi en simpel regel:

“Een ting ind. Een ting ud.”

Og det lyder jo nemt. Du tager een ting indenfor dørene. Du fjerner een ting.

I mig bor der en samler. En som er glad for ting og “det kan måske bruges engang”, en som tænker hvis jeg lige sliber og maler det lidt så bliver det helt fantastisk – men det får jeg sjældent gjort…

Min oplevelse er, at mængden af ting går lidt op og så ned. I en periode kan vi  godt får flere ting ind uden at vi får ting ud. Men vi er blevet meget gode til at tage en “runde med Minimal” med jævne mellemrum. Så set over en periode mener jeg vi efterlever det sådan cirka. Jeg er jo ikke revisor….

Men det handler ikke alene om at undgå ting. Nope, det handler om at få ting af værdi. Ikke nødvendigvis i kroner og øre men værdi på det lidt uhåndgribelige plan. Noget som giver glæde, noget som fryder, noget som harmonerer.

Specielt tidligere kunne jeg hurtigt falde for en ting eller en ide om en ting. Når jeg tænker over hvad jeg gennem tiden har købt af skrammel bliver jeg flov !

Efter “Minimal” har jeg også set flere dokumentar film og set i flere bøger om arkitektur og design. Bla har jeg skaffet flere bøger af nu afdøde Terence Conran. I en af hans mange bøger skriver han om “Enkelt, Ligetil, Praktisk”. Jeg er ikke stor fan af hans bøger. De virker lidt.. lette, er måske det bedste ord jeg kan komme på. Men god til at få inspiration af.

Conran forklarer meget godt, hvad han mener med enkelt, ligetil og praktisk. For det er ord med elastik. Men det vigtige for mig er at have en rettesnor. Der er overhængende risiko for uden rettesnore at drukne i noget uden værdi.

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar