Den lille opgang

 

I kender sikkert alle sammen; Huset på Christianshavn. Serien om den lille opgang, hvor dramaer og venskaber udspiller sig. Lidt det samme har vi her på Nørrebro. Vores opgang har det hele. Alkoholikeren, den afrikanske familie, hippierne, akademikerne, og de offentlige ansatte (Fam. Johnsen). Drama er der heldigvis ikke meget af, men venskaber, eller måske nærmere relationer, begynder virkelig at knytte os sammen.

Alkoholikeren snakker jeg tit med på fortovet over en smøg. Vi ved alle han drikker for meget, han ved det, alligevel bliver han rummet, og han behøver ikke at skamme sig. Vi dømmer ham ikke. Jeg har fået en masse bøger af ham. Fantastiske bøger om verdenshistorien, der både har patina og en voldsom røgstank. Det er sgu da hyggeligt!

På en anden etage bor et par på vores alder. De har et lille barn, der en gang i mellem kommer op og besøger os, når han kravler på trappen. Knægten er hamrende sød og det samme er hans forældre. Manden i hustanden og jeg, har aftalt at snart få en enkelt eller to på den lokale overfor. Vi snakker om den øl, hver gang vi snakker på trappesatsen. Mon det nogensinde sker?

Hippierne er begyndt at dyrke krydderurter og har lavet vandningssystem på vores tag, selvom det ikke er sikkert at gå deroppe. De er skrupskøre, hippieparret. Men hold nu op, hvor de giver kulør og smil.

Jeg er ret glad for mine naboer. Håber det skinner igennem :-)

Martin

Jeg er 30 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København. Jeg lever et aktivt liv, hvor jeg spiller fodbold, badminton, og dyrker crossfit i min fritid. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre . Følg mit liv herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdvis ungmand med MS.

Skriv kommentar