En historie om at tilgive sin næste

Selvom overskriften synes at lyde som kristent, vil jeg blot minde jer om, at jeg kun er kultur-kristen, så I må endelig ikke tage dette blog indlæg som forkyndende. Dog er fortællingen stadig en fin en af slagsen, der netop handler om kærlighed til ens næste og tilgivelse.

Påske mandag var familien og jeg en tur til Amager. Efter en tur i linje 5C (en hektisk buslinje i København) skulle to trætte børn og forældre hjem. Ava var træt og hysterisk. Intet var godt nok til Ava, og derfor måtte hun ”slæbes” skrigende hjem i barnevognen.

Efter få meter mødte vi en mor der var ude og gå med sit barn. Moren kiggede meget mærkeligt på os. Jeg spurgte hende direkte, om hun havde et problem, og om hun aldrig før havde set et træt barn. Hun kiggede mærkeligt tilbage, og svarede, at hun syntes det var mærkeligt vi lod Ava græde. Så gik Mai Britt i gang. Hun fik en stor skideballe af Mai Britt, hvorfor hun selv mente hun kunne tillade sig at sige sådan, og at vi nok havde prøvet alt, hvad vi kunne for at få Ava i ro igen. Denne ordveksling og raserianfald fra vores side af, blev ved i et par lange minutter. Til sidst gad vi ikke mere og gik. Vi var rystet efterfølgende over hendes adfærd, og nærmest glædede os til at møde hende en dag med et grædende barn, så vi kunne ”få lov” at give lidt igen.

Heldigvis mødte Mai Britt hende få dage senere. Hun kom hen til Mai Britt og undskyldte. Hun havde haft en dårlig dag, og var ikke ved sine fulde fem. Det endte med at de krammede hinanden og blev enige om at holde sammen i stedet. Mothers For Life!

Angre, tilgivelse og elske sin næste –  smukkere bliver det næsten ikke.

 

Martin

Jeg er 32 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København, hvor jeg underviser børn og unge. Jeg har altid levet et aktivt liv, hvor fodbold har fyldt rigtig meget, da jeg har en baggrund som elitefodboldspiller. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre, “normale” mennesker. Følg mit liv, beskrevet herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdsvis ung mand med MS. Man er altid velkommen til at skrive kommentarer i kommentarfeltet.

Skriv kommentar