Masser af penge – lev godt

Jeg tror desværre at vi er i gang med en skillevej i Danmark. Eller rettere sagt, det har vi været længe. Danmark er altid blevet omtalt som et land, der var sikkert, havde velfærden i højeste fokus, og muligheden for at klatre op af den sociale rangstige var mulig. Vi har det stadig godt, men skal vi stille os tilfreds med det? Og kunne vi måske ikke gøre det bedre, for alle?

Vi er rige som aldrig før, og alligevel så halter det med vores elskede velfærd. Sygehusene leverer stadig et godt stykke arbejde, men personalet løber hurtigere end aldrig før. Omsorg og fordybelse i det enkelte menneske er afskaffet, da en ny sundhedsplatform skulle effektivisere sundhedsområdet. Der er sket det modsatte. Effektiviseringen er endnu et vanvittigt tiltag blandt mange, der blot udsulter vores sygehuse endnu mere end før.

I skoleverden ser vi det samme. Nye portaler der skal hjælpe eleverne med at blive dygtigere, tager blot tid fra lærerene, som derfor skal løbe hurtigere og hurtigere. Fordybelsen i den enkelte elev har man ikke tid til mere, og vi ser desværre mange unge mennesker, som ikke kan klare presset for omgivelserne og presset fra sig selv. De bukker under, det gør mange lærere også. De skoler som klarer sig godt, de får en pose penge af staten. En gulerod som ikke alle kan tage en bid af. Derfor bruger nogle skoler enorme mængder tid på at lære eleverne i at gå til eksamen. Ikke i dannelse og viden.

Milliarder fosser ud af skat. Hvor ved vi ikke. Vi ved dog at nogen får del af dem, og det formentligt er kriminelle netværk. Vi har bank institutter som er velvidende om at deres filialer hvidvasker penge. Banditter i habitter, bliver de nu kaldt.

Vi har aldrig været rigere, og alligevel ryger pengene ned i hænderne på de forkerte, eller dem som har rigeligt af dem. Skandaler får en forside en gang i mellem, skærpelser og “gode råd” af diverse tilsyn, en direktør må måske gå af (men konsekvensen er en stor sum penge, for sit gode arbejde…).

 

Det må vi kunne gøre bedre, Danmark.

Martin

Jeg er 30 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København. Jeg lever et aktivt liv, hvor jeg spiller fodbold, badminton, og dyrker crossfit i min fritid. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre . Følg mit liv herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdvis ungmand med MS.

Skriv kommentar