Søvnløs

Rigtig mange nætter er blevet forpurret. Tankerne popper op i tide og utide, hvilket giver mig en følelse af hovedet/hjernen snart brænder sammen. Det er noget, vi alle helt sikkert har prøvet på et tidspunkt. Nogle oplever det så ofte, og i så mange nætter at de giver op, og sygemelder sig fra arbejdet og mange andre arenaer. Når hjernen og sindet er derude, hvor alt bliver for uoverskueligt, så er det rigtig alvorligt. Desværre bliver en stor procent del af danskerne ramt af denne sindstilstand. Faktisk er en kvart million danskere i sådan en tilstand, at de har alvorlig grad af stress, kan man læse på stressforeningen.dk. Det er voldsomt!

Jeg har ikke haft så mange søvnløse nætter, som da jeg sidst spillede elite fodbold. Det kan være alt, der popper op midt om natten. Men mest af alt, handler det som mit arbejde. Mit fag gør, at jeg arbejder med mange svære situationer. Børn med udfordringer, forældre i krise, forældre med forventninger, knuder i samarbejdet med ens kollegaer. Alle disse relationer kan give hårde og svære konflikter, og ikke mindst tanke mylder i sindet, når sindet ellers burde holdes i ro – i dyb søvn.

Heldigvis kommer det kun i perioder. Efter Coronakrisen har der været mange perioder. Det har mange af mine kollegaer også oplevet. Det er vanvittigt invaderende i ens liv, for det går desværre ud over de forkerte: familien. Derfor bliver sommerferien kærkommen, og så håber jeg virkelig meget, at næste skoleår ikke bliver som det sidste. Hvis det gør, så må jeg tage affære, og få hjælp fra personer der er dygtige på dette felt. Det samme vil jeg råde alle andre om at gøre – og ikke mindst – at tale med andre om det (familie/kollegaer/venner)

 

Martin

Jeg er 32 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København, hvor jeg underviser børn og unge. Jeg har altid levet et aktivt liv, hvor fodbold har fyldt rigtig meget, da jeg har en baggrund som elitefodboldspiller. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre, “normale” mennesker. Følg mit liv, beskrevet herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdsvis ung mand med MS. Man er altid velkommen til at skrive kommentarer i kommentarfeltet.

Skriv kommentar