Vafler til morgenmad – på en tirsdag

vafler til morgenmad

Jeg drikker instantkaffe og tager billeder med min mobil. Men så stopper listen med mine hurtigheder også.

Faktisk er jeg af natur et langsomt væsen. Altså – ikke langsom til at få idéer, til at regne den ud eller til at vide, hvad jeg mener i en situation.

Men fysisk langsom! Og langsom til at lave et godt stykke arbejde, fordi jeg bruger tre fjerdedele af tiden til at nørde med små skøre detaljer, som sikkert kun meget få mennesker i denne verden lægger mærke til alligevel.

Og var du i tvivl, må jeg nu afsløre, at MS ikke hjælper til det gode i denne langsomhed…

Nå, men den anden morgen var det Mozambiques uafhængighedsdag, og vi havde fri på en helt almindelig tirsdag.

Kurt og jeg var begge ret langsomme til at komme ud af sengen – både af de gode ægteskabelige og af de mere skærmbetingede grunde.

Ualmindeligt og unævneligt sent stod vi op. I hvert fald sent nok til, at det på trods af vintervejret var blevet godt lunt på terrassen.

Og nu kommer vi snart til at ane min idé om en rød tråd i denne blog…

Jeg havde virkelig lyst til vafler til morgenmad. Det sker meget sjældent. Og selv om jeg nogle gange har lyst til noget andet, ender det alligevel altid med, at jeg spiser min gode gamle havregrød. Men denne dag vandt trangen til vafler, og jeg testede den sidste finjustering på min vaffelopskrift.

Nåh ja. Nu kommer pointen.

Jeg er i grunden slet ikke langsom til at lave vafler. Endda vil jeg kalde mig lynhurtig. Jeg har udtænkt en okay god måde til at lave dejen i min hakker. Ikke noget med at piske hvider for sig eller andet bøvl. Nå jo – lidt bøvl med chiafrøene, men alligevel – bare ned i hakkeren med dem. Bare ned i hakkeren med det hele.

Og vaflerne bliver ægte lækre! Prøv dem, hvis du har lyst.

chiavafler

 

 

Jeg har nu tre punkter på min liste med hurtigheder.

 

Brug en hakker. Bland vand og chiafrø og lad det stå lidt, mens du blander de tørre dele.

Blend/pisk chiablandingen med først æg og sukker og derefter olie.

Tilsæt resten af ingredienserne og blend, til du har en ensartet dej.

Lad det trække et kvarters tid, inden vaflerne laves. Der er ikke brug for fedtstof på jernet.

 

 

PS. Jeg kan sagtens nå at spise en vaffel, inden den næste er bagt færdig.

Lisbet

Jeg blev født sidst på året i 1977, så de 40 år er nået. Det har før skræmt mig mere, end det gør nu. Jeg elsker at være sammen med gode venner og familie, opleve noget nyt, rejse, hækle, lave/bygge smukke ting, spise god mad, bage og lave nye opskrifter, hoppe i trampolin, rutsje i rutsjebaner – gerne med vand, køre stærkt, svømme (om kap med fisk), læse, arbejde i haven, danse, spille spil, vinde, være i Mozambique, samarbejde for en god sag, undervise og at dele liv med min dejlige mand, Kurt, som jeg har været gift med siden år 2000. Jeg fik konstateret MS i 2002, og vi valgte børn fra nogle år efter, da jeg de første 5 år efter diagnosen var meget svag af MS. I 2009 til 11 var vi i Mozambique for at bygge landbrugsskole. Nu er vi rejst herned igen. Her på bloggen skriver jeg om dét, der optager mig, og de både gode og svære sider af mit liv med MS.

Skriv kommentar