Hvordan går det?

2020

Vi har lige afholdt den årlige familiefødselsdag. Vi har en stor familie, og vi bor forskellige steder i landet, så vi plejer at holde en fælles dag, hvor vi mødes og holder fødselsdag for børnene. Den dag ser jeg noget familie, som jeg kun ser et par gange om året, hvorfor der næsten altid bliver spurgt ind til min sygdom ( og mange andre ting ).

Jeg har aldrig været super god til at fortælle om min sygdom. Vil faktisk helst snakke om sygdommen, som en “ting” der ikke findes eller noget som er forsvundet igen. Jeg omtaler næsten altid MS som noget der skete i går….

Jeg har det godt! Men jeg begynder at at få nogle symptomer, som kan minde om MS. Jeg bemærker dem, men “gider” ikke at forholde mig til dem.

For ca 6 mdr siden begyndte mit syn at bliver dårligere. Jeg følte det som det kom fra dag til dag. Det er ikke sikkert det er korrekt, men det blev et handicap for mig. Jeg købte billige læsebriller til at ligge ved min seng, da jeg læser hver aften når jeg kommer i seng. Jeg købte andre læsebriller til bilen, da jeg af og til skulle bruge gps’en på min telefon og kunne ikke bogstaverne på telefonen. Jeg købte endnu andre briller som ligger på sofabordet, så jeg kan læse underteksten på fjernsynet. Jeg købte skærmbriller til job. Jeg har faktisk forskellige briller alt efter hvor jeg befinder mig. Jeg ved ikke om det er noget med MS at gøre, måske kan det også bare være min alder som gør at jeg skal bruge briller – jeg ved det ikke.

Forleden bemærkede jeg at min blære begynder at “pumpe” når jeg trænger til at komme på toilettet. Jeg har “levet” i en bil i mange år, da mit job er at køre rundt i Nordjylland for at lave kreditvurdering af ejerboliger. Det betyder mange kilometer i en bil hver dag, og jeg har ikke adgang til toiletforhold hele tiden. Jeg oplever at jeg har brug for flere toiletbesøg end jeg plejer. Måske har det ikke noget med MS at gøre, men jeg mindes at lægerne altid spørger mig til vandladningsudfordringer, når jeg er til kontrol.

Jeg har i mange år været meget aktiv med løb. Det er dog lang tid siden jeg har taget en løbetur, da jeg får ondt i led og knæ, hvis jeg forsøger mig på løb. Jeg har været hos lægen og til scanning, og det viser ingenting der burde give mig udfordringer til løb, men det ændre ikke på, at det ikke er muligt for mig. Det har ikke nødvendigvis noget med MS at gøre, men det giver mig udfordringer i hverdagen.

Vores hus er til salg. Vi har et stort hus, hvor der er 1 sal på noget af huset. Det har været et perfekt hus til vores store sammenbragte familie med 4 børn, men børnene bliver store og vi har kun et barn, som bor fast hos os, så vi vil gerne sælge huset og finde et mindre hus eller lejlighed. Jeg er ikke udfordret med at passe huset ift vedligeholdelse, rengøring og havearbejde, men jeg ønsker ikke at bruge min energi og kræfter på det store hus mere. Måske er det også bedst at sælge huset inden det bliver for stor en udfordring for mig/os.

Så… hvordan går det? Det går meget godt. Jeg har levet med MS i mange år, hvor jeg ingen udfordringer har haft, og det er jeg meget glad for, men jeg begynder desværre at få nogle “småskavanker”, som kan minde om MS.

 

Tove

Jeg hedder Tove. Jeg bor i det nordjyske med mine 2 børn og min kæreste. Jeg har et fuldstidsjob indenfor den finansielle verden. Jeg fik konstateret MS i 2007, hvor hele min verden "faldt sammen". Jeg fornægter ikke min sygdom, men forsøger at leve som om jeg ikke har MS..... Håber du har lyst til at følge min blog, hvor jeg vil skrive om mit liv med MS og mange andre ting.

Skriv kommentar