Hvordan holder I jul?

th

Julen er noget ganske særligt for de fleste mennesker. Børnene og barnlige sjæle glæder sig til gaverne, de voksne glæder sig til dejlig mad og samvær med mennesker, som man måske ikke er så tæt på i dagligdagen.

Vores jul er meget forskellig fra år til år.

Jeg lever i en sammenbragt familie, hvor vi har været sammen i 11 år. Jeg har 2 børn fra mit tidligere ægteskab og min mand har 2 børn fra hans tidligere ægteskab. Vi har ingen fælles børn. Jeg har en gammel mor på 85 år og min svigerforældre er også ældre mennesker på 87 og 88 år.

Vi har aldrig alle 4 børn på samme tid juleaften. Det er ikke fordi vi ikke ønsker det, men da der er eks kone/mand, så er der mange brikker som skal passe sammen. Det har aldrig været muligt for os, at have alle 4 børn på samme tid. Det har betydet at vi holder jul med forskellige mennesker hvert år. For flere år siden var vores forældre så friske at vi kunne holde jul med dem og de kunne komme til os, men det er ikke muligt mere.

Så I år har vi valgt at holde julen på en ny måde.

Vi har mine børn juleaften. Vi besøger mine svigerforældre om formiddagen, hvor de passer gaver ud fra os. Vi tager videre til min mor ( ca 100 km ) for at holde juleaften.

Det er selvfølgelig en dejlig måde, men jeg savner faktisk at holde jul hjemme hos mig selv, og lave vores egne traditioner. Men vi er enige i, at så længe vi har vores ældre forældre så må det blive på deres præmisser.

Hvordan holder I jul?

 

Tove

Jeg hedder Tove. Jeg bor i det nordjyske med mine 2 børn og min kæreste. Jeg har et fuldstidsjob indenfor den finansielle verden. Jeg fik konstateret MS i 2007, hvor hele min verden "faldt sammen". Jeg fornægter ikke min sygdom, men forsøger at leve som om jeg ikke har MS..... Håber du har lyst til at følge min blog, hvor jeg vil skrive om mit liv med MS og mange andre ting.

Skriv kommentar