Hvordan ser din arbejdsdag egentlig ud?

Jeg spørger ofte venner og nye bekendtskaber, hvis arbejde er uden for min forståelse og forestilling, om hvad de egentlig laver på en arbejdsdag. På den måde er det nemmere for mig, at formulere gode interessante spørgsmål, hvor på min indsigt i mennesket forøges.

Derfor kan I få en større indsigt i mig, og min hverdag ved at læse denne blog.

Tirsdag:

Jeg møder på arbejde kl 07.55 og har nu forberedelse. Det er ekstremt vigtigt for mig, for det er her jeg kan nå at fordybe mig en lille smule i det kommende stof, få det opfrisket, finde nye ideer og have en lille smule styr på de kommende uger.

Jeg tager mig en kop kaffe, og jeg sidder alene på lærerværelset, hvilket er rart, da vores forberedelsesrum ligger langt væk fra kopimaskinen, lamineringsmaskinen, og alle de andre pædagogiske og didaktiske hjælpemidler. Der går ikke lang tid før en gruppe børn kommer ind i på lærerværelset, da læreren ikke har andre steder at gå hen, da hendes klasse er fyldt med flyttemænd der skal aflevere skabe, stole osv. Skolen er under opbygning, og derfor er halvdelen af skolen lukket ned, hvilket også betyder forberedelseslokaler til børnene. Hun spøger pænt, om de må blive der, hvis hun lover de er stille. Jeg er en rummelig mand, så jeg siger naturligvis okay, men efter hun har afleveret eleverne, går hun tilbage til flyttemændene for at fortælle, hvor tingene skal stå. Eleverne er naturligvis ikke stille, og jeg må begynde at tysse på dem. Sådan bliver det ved i 20 minutter, inden de kan komme tilbage til klassen igen.

Jeg får et par sms’ er fra mine elevers forældre, som skal besvares med betænksomhed, og inden jeg ser mig om, så er klokken 09.45 og jeg skal op i klassen og undervise. Dagen er forberedt, men pga. en dårlig start på dagen, ved jeg, at jeg skal bruge et par timer efter børnene er puttet, til at forberede det jeg ikke nåede.

Jeg er sammen med eleverne til kl 14.00, uden pauser, og mit hoved er godt fyldt op, da eleverne var svære at undervise, og konflikthåndteringen var derfor en stor nødvendighed.

Kl.14.00 tager jeg til afdelingsmøde, og mødet slutter 15.35.

Jeg er træt – meget træt, og håber ikke at jeg falder i søvn, når jeg skal putte mine børn. Det er der ikke tid til.

Sådan er alle dage ikke, vil jeg skynde mig at sige. Jeg er virkelig glad for mit arbejde, og de gode dage overskygger langt mere de dårlige og de travle!

 

Hvis du har lyst, må du gerne beskrive din hverdag i kommentar feltet. Om du har arbejde eller ej.

 

 

Martin

Jeg er 30 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København. Jeg lever et aktivt liv, hvor jeg spiller fodbold, badminton, og dyrker crossfit i min fritid. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre . Følg mit liv herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdvis ungmand med MS.

Skriv kommentar