Jeg har sejlet lidt og har stadig en sweatshirt fra 1998

Fra ca midt af 1990ér til slutningen af årtiet sejlede jeg også i stævne og konkurrence og gik en del op i det.

 

1998 var et godt år – vi vandt vores løb i Sjælland Rundt og vi vandt også Sonofon Cup udefra Rungsted Havn og klarede os godt i serien af tirsdagsejladser.

Det er jo vildt at vi vinder med 1 minut og 25 sekunder efter 60 timers sjellads rundt om Sjælland. Iøvrigt en forfærdelig tur som jeg har lovet mig selv ALDRIG at tage på igen. Men gu er jeg stolt og glad for, at jeg kan sige at jeg både vandt og gemmemførte.

I 1998 var der et match race stævne i Skovhoved Havn og der var jeg selvfølgelig. Ikke for at deltage selv men dels var matchrace spændende (vidste du at matchrace for kvinder først kom på OL programmet i 2012 ?) men jeg kendte andre sejlere og miljøet tiltrak mig. Derfra har jeg stadig en sweatshirt – i hele mit liv har jeg kun haft tre sweatshirts. Ikke at jeg har noget imod sweatshirt med den har bare aldrig være min ting lige som jeg meget, meget sjældent går eller gik i T-shirts.

Det blev lagt noget på hylden men siden fik jeg selv en båd, som jeg havde stor glæde af.

Båden er solgt for længst og jeg savner ikke stævnerne og konkurrencerne, måske heller ikke det at sejle og bestemt ikke det store arbejde med at vedligeholde en båd men jeg savner havnemiljøet. Siden jeg som dreng gik tur med hunden i Hellerup Havn har jeg været fascineret af det  miljø – lyden af spil og tovværk, lyden når stagene slog mod masten, synet af de flotte sejl og det stukket teak eller mahogni træ. Dét savner jeg og måske intet under jeg i drengeårene ville være styrmand og åd Peder Most bøgerne.

 

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar