Jeg synes afgjort du skal se “Generation Wealth” på Louisiana, hvis du er på de kanter

Udstillingen “Generation Wealth” af Lauren Greenfield på Louisiana rammer hårdt

 

Udstillingen er meget afvekslende med video og still billeder blandet i et godt forhold. Men der er en del tekst for det er også en antropologisk projekt (synes jeg).

“Denne udstilling tager os med på kapitalismens amok-løb verden over: Island, Dubai, Irland, Rusland og USA.” Kilde: Lousiana

Når den rammer hårdt er det fordi det er sket i min tid og det får mig til at tænke over mit eget forældreskab og “forbrugerskab”. Har jeg skabt forbrugerdyr hungrende efter flygtig opmærsomhed på Instagram ?

Det er for nemt bare at sige, at det ikke er her det sker. Det er hos de andre. I USA, Dubai og Kina. Men det sker også her – måske bare i mindre målestok. Men det sker. Danmark er en del af verden.

Udstillingen rummer en del “problemstillinger”. Herunder seksualiseringen af det offenlige rum. Særdeleshed seksualisering af børn fik jeg det dårligt over.

fra udstillingen "Generation Wealth" på Lousiana
fra udstillingen “Generation Wealth” på Lousiana

 

Billedet viser Eden Wood, som trak sig tilbage fra skønhedskonkurrence som 6 årig. Kast lige et blik på billedet.

Men seksualiseringen ser man overalt. “Sex sælger” – javist, det er hård valuta og det viser udstillingen også.

“…hvordan kroppen, ungdommen, seksualiteten og det ’at se rig ud’ er blevet vor tids værdi.” Kilde: Lousiana

Som tidligere nævnt er det for nemt at afvise billederne som “det sker kun i USA”. Det er muligt det sker der, men det spreder sig. Det har spredt sig.

Udstillingen har fået gode anmeldelser og kan ses frem til februar 2020.

LG_Anmeldelser

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar