Jeg ville gerne kunne tale og forstå fransk

Jeg har gået på privatskole – en søsterskole til den franske skole på Frederiksberg som under krigen blev bombet ved en fejltagelse. Derfor tilbød de fransk undervisning. Det var et valg mellem tysk eller fransk. Dér midt i 1970érne virker det mest fornuftigt at vælge tysk…så det gjorde jeg også.

Og sandt er det, at mit forhold til Frankrig og fransk er et andet end det var for 40 år siden. Man hører jo hvad de voksne siger. Mine forældre kunne ikke fransk og oplevede franskmænd som arrogante skiderrikker der ikke engang gad gøre et forsøg på at forstå. Til forskel fra italienerne man kunne komme i dialog med med fagter, brokker og smil, Men jeg har nu altid synes fransk var et elegant sprog og det synes jeg stadig.

Generelt orienterer jeg mig mere mod Frankrig i dag end jeg nogensinde har gjort og det irriterer og ærger mig at jeg ikke kan kommunikere når vi er i Frankrig. Jo, jeg kan smile og sige “sil vous plaît” men det gør det ikke rigtig.

Nøglen til at forstå andre mennekser, deres kultur og derigennem at forstå hvordan de ser verden er gennem sproget. Frankrig har en lang og rig historie, er med som permanent medlem af FN´s sikkerhedsråd og en bærende del af EU. Der er altså grund til at forstå Frankrig.

Men måske kan jeg lære det ?..Fransk skulle være ret nemt ifølge Stom P.:

 

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar