Fra børn … skal man høre sandheden

min bil

I sidste weekend havde jeg nogle gode venners 15-årige søn med en halv times tid i bilen, da han skulle besøge en ven, der boede på vejen hjemad.

 

Nåh ja – bilen. Her må være plads til en indskudt bemærkning… Af uforklarlige, men nok mirakuløse årsager kører den igen – uden en tur ved mekanikeren. Sååh – det giver os en kærkommen ekstra tid til ar lave en kørselsplan. Biler med håndbetjente pedaler hænger ikke på træerne – og ej heller gør pengene…

Men nu tilbage til motorvejen og min 15-årige ven. Af også uforklarlige årsager var han som altid imponeret over min bil – og ikke det mindste bekymret for, om den ville køre hele vejen.

Men hvorfor er det nu, du har sådan en stor bil? Nåh ja, hvorfor har du haft brug for en lift? Og hvor langt kan du egentlig gå? Hvordan kan det være, at du pludselig ikke kan løfte den ene fod? Og hvordan føles det? Og er det ikke bare nederen?

Han havde mange flere spørgsmål! Og jeg forsøgte at svare så godt jeg kunne.

Sandheden er jo nogle gange svær at ramme helt. Men hvor var det dog befriende at have denne lille stund på tur – helt uden tabuer. Vi voksne kan være så fulde af idéer om, hvad der kan såre, at vi ikke spørger ind, men hellere slår os til tåls med formodninger.

Jeg kan godt lide, når nogen er modig nok til bare at spørge – og til at sige sandheden.

Lisbet

Jeg blev født sidst på året i 1977, så de 40 år er nået. Det har før skræmt mig mere, end det gør nu. Jeg elsker at være sammen med gode venner og familie, opleve noget nyt, rejse, hækle, lave/bygge smukke ting, spise god mad, bage og lave nye opskrifter, hoppe i trampolin, rutsje i rutsjebaner – gerne med vand, køre stærkt, svømme (om kap med fisk), læse, arbejde i haven, danse, spille spil, vinde, være i Mozambique, samarbejde for en god sag, undervise og at dele liv med min dejlige mand, Kurt, som jeg har været gift med siden år 2000. Jeg fik konstateret MS i 2002, og vi valgte børn fra nogle år efter, da jeg de første 5 år efter diagnosen var meget svag af MS. I 2009 til 11 var vi i Mozambique for at bygge landbrugsskole. Nu er vi rejst herned igen. Her på bloggen skriver jeg om dét, der optager mig, og de både gode og svære sider af mit liv med MS.

Skriv kommentar