Sådan undgår du at blive ked af dine MS-symptomer

Ja, undskyld! Som i sidste uge er det desværre heller ikke mig, der har denne opskrift. Men jeg ville have givet den videre til dig, hvis jeg kunne!

Jeg synes ellers, jeg er god nok til at leve med mine symptomer – og til ikke at lade dem fylde for meget.

Men vores rare lejer af lejligheden ovenpå er flyttet – og jeg er ved at gøre det hele godt som nyt – du ved – putte polyfilla i de nye huller, skrubbe lidt, skure lidt, pudse lidt og male lidt. Ja, for sådan en som mig er det faktisk lige nu en større omgang, og min krop ter sig mærkeligt og voldsomt – som jeg havde næsten glemt, at den kunne. Benene er tunge og lidt spastiske, min balance er helt mystisk, og jeg tumler rundt, som var jeg en babusjkadukke – en af dem, der er rund i bunden. Trappen er helt uoverskuelig at bestige, og tit kan jeg ellers tage den i spring. – Øh, kan jeg nu også det? I hvert fald inde i mit hoved c’,)

Egentlig har jeg ikke længere svært ved at høre, når min krop siger til – eller fra… Men jeg har svært ved lige nu at acceptere, hvad den siger. Jeg vil jo gerne være færdig! Jeg vil ud i solen. Jeg vil være frisk til konfirmationsfest i weekenden!

Lige nu er jeg ked af mine MS-symptomer. Jeg ved ikke, hvad det hjælper at fortælle dig det – men det er jo altid rart at dele følelsen. I hvert fald har mine ben fået en pause – og jeg kan give den en ny lille skalle…

Lisbet

Jeg blev født sidst på året i 1977, så de 40 år er nået. Det har før skræmt mig mere, end det gør nu. Jeg elsker at være sammen med gode venner og familie, opleve noget nyt, rejse, hækle, lave/bygge smukke ting, spise god mad, bage og lave nye opskrifter, hoppe i trampolin, rutsje i rutsjebaner – gerne med vand, køre stærkt, svømme (om kap med fisk), læse, arbejde i haven, danse, spille spil, vinde, være i Mozambique, samarbejde for en god sag, undervise og at dele liv med min dejlige mand, Kurt, som jeg har været gift med siden år 2000. Jeg fik konstateret MS i 2002, og vi valgte børn fra nogle år efter, da jeg de første 5 år efter diagnosen var meget svag af MS. I 2009 til 11 var vi i Mozambique for at bygge landbrugsskole. Nu er vi rejst herned igen. Her på bloggen skriver jeg om dét, der optager mig, og de både gode og svære sider af mit liv med MS.

Skriv kommentar