Skal jeg være bekymret for mit alkoholforbrug?

alkohol

Puha – mit alkoholforbrug er jo faktisk ikke noget, jeg har lyst til at tale om.

Jeg har lige talt i telefon med min søster, og jeg bad om et emne at skrive om. Men da hun sagde alkohol, stejlede jeg. Hun ramte et ret så ømt punkt.

Jeg går op i at leve sundt. Jeg spiser fornuftigt, træner min fysik og forsøger at skabe en hverdag med mening. Men jeg drikker også rigtig meget kaffe – og gerne et glas vin til aftensmaden i både ny og i næ.

Jeg husker, at jeg for godt ti år siden ved ankomst til sclerosehospitalet skulle udfylde de der papirer, hvor man svarer på blandt andet sit alkoholforbrug. Den gang sad jeg ærligt og overvejede, om jeg overhovedet drak én genstand i gennemsnit om ugen.

Da jeg sidste gang skulle udfylde lignende papirer, er jeg bange for, at jeg løj lidt…

Min søster mente, at det kunne være vigtigt at tage det alkoholforbrug op til revision. Hvad tænker du? Og hvordan går det med dit forbrug?

Jeg tror, hun har ret. Mit helbred er jo temmelig vigtigt for mig.

Men jeg har lige et par rejser med mange restaurantbesøg, jeg skal have overstået. Derefter vil jeg vise, at jeg tager mit liv alvorligt.

Lisbet

Jeg blev født sidst på året i 1977, så de 40 år er nået. Det har før skræmt mig mere, end det gør nu. Jeg elsker at være sammen med gode venner og familie, opleve noget nyt, rejse, hækle, lave/bygge smukke ting, spise god mad, bage og lave nye opskrifter, hoppe i trampolin, rutsje i rutsjebaner – gerne med vand, køre stærkt, svømme (om kap med fisk), læse, arbejde i haven, danse, spille spil, vinde, være i Mozambique, samarbejde for en god sag, undervise og at dele liv med min dejlige mand, Kurt, som jeg har været gift med siden år 2000. Jeg fik konstateret MS i 2002, og vi valgte børn fra nogle år efter, da jeg de første 5 år efter diagnosen var meget svag af MS. I 2009 til 11 var vi i Mozambique for at bygge landbrugsskole. Nu er vi rejst herned igen. Her på bloggen skriver jeg om dét, der optager mig, og de både gode og svære sider af mit liv med MS.

Skriv kommentar