Lære et nyt sprog er for sent for mig

Jeg kunne godt tænke mig at lære fransk men jeg har indset at det er håbløst nu. Det skulle jeg have gjort da valget i folkeskolen stod mellem tysk og fransk men som mit efternavn antyder svagt var der en lille veneration for det tyske.

Det var nemt for mig at lære tysk og engelsk. Jeg fik 13 i mundtlig tysk ved afgangseksamen og 11 i engelsk. Det engelske har jeg brugt i næsten 25 år på mit arbejde, hvor koncernsproget var engelsk og jeg har igennem tiden høstet meget ros for mit engelske – også fra englændere.

Så jeg har brugt det engelske sprog meget og kulturmæssigt har England (United Kingdom) også betydet meget. Engelsk fodbold om lørdagen i 70ér hvor heltene hed Shilton, Keegan og Ian Rush. Musik i 80ér var der jeg orienterede mig mod: The Smiths, The Cure, Depeche Mode, U2 og mange, mange flere.

Men i de senere år er mit fokus flyttet mod Frankrig. Måske skyldes det Brexit eller måske skyldes det, at jeg er blevet ældre og orienterer mig mod andre ting som fx mad, vin og generelt en anden livsstil.

Jeg vil gerne kunne kommunikere med “lokal befolkningen” og føler at jeg kan klare mig selv, men jeg kan ikke sige noget fornuftigt på Fransk. Med “tak” kommer man jo generelt langt men ikke helt langt nok.

Men det er for sent for mig. For jeg har ikke helt kontrol over min stemme. Jeg kan ikke høre en lyd og så gentage den med min stemme. Jeg skal forbi en ørelæge en af dagene for at sikre mig, at der ikke er noget fysisk galt men det tror jeg nu ikke.

Min kone taler et fint fransk og via hende klarer jeg mig jo. Men jeg vil helst selv.

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar