Mad og vin kan være svært at matche sammen

At få vin og mad til at spille sammen kan være svært…

Mine forældre interesserede sig for vin – eller kunne godt lide at drikke det  – og særligt min far havde den interesse. På vores rejser sydpå så de, hvordan børnene lærte at drikke vin: lidt vin blandet med vand og så kunne børnene også skåle med. Den tradition “udsatte” de også deres børn for..

Tidligere havde jeg en stor interesse for vin: har drukket meget af det, læst om det, besøgt vingårde, taget kurser etc etc. Den entusiasme har jeg ikke lagt for dagen i mange år, men glæder mig over et godt glas vin. Og jeg betaler også gerne for det…

Det er forholdvis sjældent jeg i Danmark åbner en flaske vin med det formål at drikke vinen alene (altså uden mad). Ofte sker det i forbindelse med mad og så bliver det en lidt vanskeligere sag, synes jeg. For hvilken vin passer nu til det mad du laver ?

Her læner jeg mig op af et godt råd jeg fik for mange år siden:

Drik vin fra samme område/land som den mad du skal spise

Det lader sig ikke altid gøre, men det er en supergod tommelfingerregel, som ofte passer.

Fx fik jeg nytåraften en ret som indeholdt trøfler. Trøfler kommer fra Italien (meget spændende historie!), nærmere bestemt fra Piemonte i Nord Italien. Her laver man nogle sindssyge gode vine ! – bare at skrive det giver mig nærmest tårer i øjnene og sindet går på langfart. Vi taler fx  Barolo og Barberesco.

Til retten med trøfler valgte jeg en Barolo fra Piemonte og det var spot on !

Vi er heldige her i enklaven (slang for Frederiksberg) at have flere gode vinhandlere. Og vi er i særlig grad heldige, at have to vinbutikker i det absolutte nærmiljø. Farligt..:-)

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar