Min opfattelse af “hospital” skal justeres

Scleroseforeningen har to sclerose hospitaler, hvor jeg på det ene for længe siden har været på et 14-dages ophold og holdt nogle foredrag om “Passion”. Men ikke noget jeg har tænkt på længe.

“Hospital” kommer fra latin hospitale ‘gæstehus, herberg’, egentlig neutrum af hospitalis ‘gæstfri’, afledt af hospes ‘vært, gæst’ og en definition er:

“større bygning eller bygningskompleks hvor syge og i reglen sengeliggende personer kan opholde sig og få behandling og pleje af læger, sygeplejersker m.m. hospital er mest almindelig i Hovedstaden, mens sygehus er mest almindelig i Provinsen”
Kilde: Den Danske Ordbog

Jeg undersøgte sagen lidt nærmere og de har faktisk en række temaforløb der, som jeg synes lyder spændende og som jeg tror, jeg kunne have gavn af.

Og hvorfor har jeg ikke tænkt på det før ?

Der er sikkert flere grunde, men en af dem er, at jeg er gået i den “fælde” som mange måske også gør: jeg ser ikke syg ud. Og på en dum måde lever jeg i “New Normal”, med de begrænsninger og skavanker jeg nu har.

Jeg er primært kognitivt ramt og ramt på energien. Jeg kan ikke løbe og min gangdistance uden hvil er heller ikke stor. Men det primære tab ligger i det kognitive og energien.

Og min opfattelse af “hospital” har nok været, at det var der man blev lappet sammen, syet sammen eller fik modbydelige væsker. Det “og i reglen sengeliggende personer” i definitionen har gjort at jeg tænkte det ikke var for mig og tanken om hospital har været meget fjern. Og så kan jeg generelt ikke lide hospitaler…

Det er jo helt galt og faktisk hæmmende, for jeg kunne måske været kommet afsted for længe siden og haft gavn af det.

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

1 Kommentar

  1. Ja, Henrik! Det er jo det, jeg siger :)

Skriv kommentar