Mine kognitive problemer bimler og bamler når jeg skal i et nyt supermarked – eller de har lavet om…

Mine kognitive problemer bimler og bamler når jeg skal i et nyt supermarked – eller de har lavet om…

Det er sikkert ikke kun mig med min MS ramte hjerne, som kan have problemer med at finde den vare man skal have, når man kommer i et nyt supermarked. Eller når de har flyttet rundt i det supermarked man plejer at komme.

Lige nu er mit lokale supermarked lukket en måneds tid for en meget tiltrængt renovering. Det betyder, at jeg må foretage mine indkøb andre steder. Og det er på mange måder sundt…Jeg kommer ellers ikke i Lidl eller i Rema 1000, men det er nu ikke så tosset. De har nogle fine varer (og andre ikke så fine) og til en fornuftig pris. Så der er noget godt ved at blive kastet i armene på et nyt supermarked.

Der hvor jeg plejer at komme kender jeg butikkens layout og kan sådan nogenlunde godt finde det jeg skal have. Det kan da kikse, men i almindelighed går det fint. Men har de lavet om eller jeg skal i et nyt supermarked går det galt.

Og det stresser også enormt. Jeg kan ikke finde rundt og finder jeg det jeg skal have er det nærmest ved et lykketræf. Alt står jo anderledes og de har måske heller ikke de mærker jeg plejer at købe. Det eneste, som er sikkert er, at mælken står længst inde i butikken og varerne ved kassen er tillokkende,

Jeg har ingen problemer med at udstille min inkompetance og spørger gerne om hjælp. Og alle steder får jeg en venlig betjening. De er også venlige ikke at ryste på hovedet når jeg spørger efter en vare jeg står lige ud for…

Det er med god grund at min hustru helst ikke vil have mig med i et supermarked en lørdag formiddag. Lørdag formiddag i Netto er jo ragnarock, apokalypsen.

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar