Mit lille bidrag til et bedre klima

Al forandring starter med en selv. Det er ikke de andre som skal forandre sig – eller det kan godt være de burde men du risikerer at vente meget, meget længe på den forandring.

Mht til klima kan det være lidt svært at orientere sig til tider. Man tror man gør noget godt og så måske ikke alligevel. Jeg købte et stofnet og bruger det i stedet for plastikposer men så læste jeg i en rapport fra Miljøstyrelsen at stofnettet skulle bruges mere end 7100 gange før det have tjent sig ind. Lidt efter kom der kritik af den rapport, men nu havde jeg købt det net – med de bedste intentioner og hvad er nu rigtigt ?

Det kan være svært at orientere sig. Umiddelbart lyder økologi jo som en ren vindersag men der er også “opmærksomhedspunkter” som det hedder på nudansk.

Derfor må man finde det som giver mening for en. Det giver mening for mig at købe lokalt og lokaltproducerede varer. Ok, jeg bor i en by så der er grænser hvor stort udbuddet er af lokalproducerede varer. Alt tæller jo i regnskabet. Så her er en lokalt produceret honning – lavet i Frederiksberg Have bare 350 meter fra min bopæl.

Jeg er ingen Hellig Frans. Alle har vi en blind vinkel. Ét enkelt par jeans kræver 10.000 liter vand. For dem som ikke har rent drikkevand eller bor i tørkeområder er det meget – hvis du så har 10 par liggende i skabet som du aldrig bruger…Så er det muligt du slukker lyset når du forlader lokalet.

For øvrigt har jeg lagt mærke til at dem, som kører overfor rødt på cykel ofte bærer cykelhjelm.

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar