Nogen tænker det blev en pilgrimstur…

20180505 Bologna_5737

Jeg er ikke religiøs endsige troende men kirker drager…

Måske har jeg været inde på det tidligere: jeg kan godt lide at komme i kirker.

20180505 Bologna_5743Jeg kan godt lide kirkerum af forskellige årsager og specielt kirker sydpå. Jeg er vild med det at de altid er åbne for alle. Fra tidlig morgen til sen aften er du velkommen til at træde ind. Ofte er der messer etc men du er alligevel velkommen. Kirken er der for dig hvad enten det det er for at bede, søge trøst, ro – eller for den nysgerrige tourist.

Sydpå bruges kirker – folk kommer og går og kirken tages alvorligt af kirkegængerne og det smitter på alle besøgende. Der er ingen råben, løben eller uhæmmet brug af fotografiapparater (eller smartphones)

Ofte synes jeg at kirker sydpå er vulgære med al deres bling bling, og jeg har det svært med den katolske kirkens helgengørelse og jeg bryder mig decideret ikke om de mange (voks?-) figurer og tableauer.

Kirkerum er ofte imponerende bygningsværker bygget til Guds ære – de gør under alle omstændigheder håndværkerne stor ære !

Vi besøgte Bologna nogle få men dejlige dage i maj og ved ankomsten til hotellet fik vi en folder med et kort over byen med markeringer af seværdigheder. Listen over seværdigheder var delt i to: museer og kirker/monumenter. De indeholder henholdvis 16 og 34 punkter. I betragtning af at Bologna har et indbyggertal i 2016 på ca 388.000 så tænker jeg det er mange kirker. København har ca 600.000 indbyggere. Så Bologna er ikke en storby….

Uden at gå målrettet efter listen – men vi droppede ind når vi kom forbi – fik vi besøgt ca 15 kirker på de få dage (de ligger heldigvis meget tæt)

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar