Nu er der evidens og det er officielt

Kilde: Sundhedsstyrelsen

I juni 2018 kom sundhedsstyrelsen med en ny rapport om at træning har en positiv effekt på en række sygdomme.

Jeg vidste og ved godt at fysisk træning har en positiv effekt på sklerose. Motion tror jeg var det første råd jeg fik efter at have fået stillet diagnosen.

Der har også tidligere været diverse artikler fremme om at hård styrketræning kunne se ud til at bremse udviklingen af sklerose, men jeg er sådan indrettet, at det vil jeg gerne se evidens for og/eller at det bliver officelt meldt ud via sundhedsstyrelsen.

Der er mange som kender en tante hvis nevøs moster har sklerose og hun spiser tang fra Østersøen hver dag. Hendes sklerose er forsvundet. Hun er er helbredt. Halleluja ! Det er rigtigt fint. Og hun skal endelig blive ved med at spise tang.

Det gør nok ingen skade og fremtidens bedste medicin er måske placebo ? Altså du har troen på at det virker, men er i virkeligheden et total uvirksomt stof – men du tror på det og din hjerne slår en dobbelt saltomortale og “gør noget” som du reparerer dig selv.  Det lyder måske som science fiktion og der er helt sikkert en masse gråtoner i det. Så jeg vil ikke anbefale at skifte medicinen ud med en kalktablet…

“Der er høj grad af evidens for, at fysisk træning kan forbedre både muskelstyrke, kondition og balance. Lovende nye resultater tyder på, at styrketræning måske kan bremse sygdomsaktivitet.”
Kilde: Sundhedstyrelsen

Og hvad betyder det så for mig ? Hvad aktivt bruger jeg den viden til ? For det nytter intet at have viden om noget og så intet foretage sig. Selvfølgelig kan man overveje og så sige “nej tak”, men der er overvejet og beslutning er truffet på oplyst grundlag.

Altså det betyder for mig at jeg har fået et los bagi til at komme igang med mere fysisk træning. Sæt igang !

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar