Øl kan afgjort føre til gode ting !

20180711 DiverseLeicaQ_6809

En af de gode ting er Glyptoteket, hvor der er gratis adgang tirsdage

 

Jeg skal ikke give indtryk af jeg ved en masse om kunst, men for mig er det verdensklasse og du bør læse historien og besøge stedet. Verdensklasse.

Carl Jacobsens overbevisning om, at kunsten kan forskønne, røre og berige alle menneskers liv, gør sig stadig gældende på Glyptoteket.

Kilde: Glyptoteket.dk

Senest fik jeg lejlighed til at glædes over Henning Larsens tilbygning fra 1996, som huser udstillingen med franske malerier. Mere end 200 værker med Manet, Degas, Monet, Cézanne, van Gogh, Gauguin og mange flere som fx Toulouse-Lautrec og Delacroix. Verdensklasse.

 

© Henrik Wessmann

Som dansker og dermed fra et lille land kan jeg godt til tider føle mig underlegen overfor de museer de har i andre lande som fx i Frankrig og England. Derfor glæder jeg mig virkelig over at vi også kan. Og det kan vi fx med Glyptoteket, Davids Samling hvor Den islamiske samling er langt den største af sin art i Skandinavien, og den hører til blandt de ti væsentligste i den vestlige verden (kilde:  Davids Samling) og Ordrupgard med Finn Juhls Hus, tilbygning af Zaha Hadid og deres franske samling.

Så er vi faktisk godt kørende – og der er andre museer i Danmark som også fortjener ros og anderkendelse. Enten for faste udstillinger eller for kortvarige.

 

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar