Min skilsmisse gjorde mig 20 år ældre

Ja, sådan føles det og på rigtig mange punkter.
Det har været og er en svær læringsproces, den var nødvendig men hold nu op, det har været svært.
Jeg kan føle at jeg er vokset som menneske på så ufatteligt mange punkter, som om at jeg er kommet ud af min lille bobbel og virkelig oplever livet rigtigt i lang tid.
Jeg ville ønske det ikke var sådan, at mine børn ikke skulle have været igennem dette, men livet tager os i retninger der til tider er ude af vores kontrol.
Det samme sker der, når du bliver syg. Du kan føle, at du bliver overmandet eller besat af en fæl igle du ikke kan ryste af dig. Du skal så lære at leve med denne klæbende igle på godt og ondt, såvel som du skal lære at leve med de store valg vi tager i livet om det er skilsmisse, utroskab eller andre radikale skridt.
Hvordan vil vi tackle vores udfordringer, vil vi kæmpe eller give op?
Vi er så forskellige som mennesker, nogle løber væk når de bliver bange og andre bliver og kæmper.
Det ene er vel ikke mere rigtigt end det andet, bare forskellige måder at tackle kriser på.
Det vigtigste er jo at vi tackler dem, ikke putter alle vores følelser ned i en fortrængt lille boks og fornægter at de eksisterer. Det vokser du ikke af som menneske, du må lave det hårde arbejde med dig selv, det må du gøre for både dine kære men ikke mindst dig selv.
Så når du nu har fået denne fæle igle ind i dit liv i form af sklerose eller du må leve videre trods en uønsket skilsmisse, så må vi ranke os op og løfte os op mentalt. Hvad kan du gøre ved det lige nu og her og hvad er dine fremtidsudsigter på godt og ondt?
Når du har overvejet det, skal du tage den aktive beslutning om at være positiv.
Tro på at for dig vil det lykkes, tro på et godt liv med sklerose og det gode liv trods eksempelvis skilsmisse.
Du skal nok klare det ellers skriver du bare til mig:-)
Pas på dig og din sklerose!
Kram Kathrine

Kathrine

Jeg er en livsglad og positiv sclerose- ramt kvinde. Jeg arbejder som sygeplejerske i en privat praksis, er skilt og lever alene med mine tre skønne unger. Jeg skriver om mine tanker og om at leve med MS. Jeg deler ud af mine erfaringer med sygdommen hér på bloggen og fortæller lidt om hvordan jeg tackler sclerose og alle de udfordringer den til tider kan give. Jeg håber I har lyst til at læse med og skriv endeligt en kommentar hvis I har spørgsmål til mig.

Skriv kommentar