Pommes frites er i manges øjne lidt underlødige – men det kan være virkeligt dejligt !

PH

Pommes frites er nok Belgiens største bidrag til kogekunsten

Du kan få pommes frites næsten alle steder. På McDonalds, på Bakken og på gourmet restauranter. Og de egner sig sindssygt godt til en masse dejlige retter, men bliver også ofte brugt til lidt mindre dejlige retter… Pommes frites er måske i manges øjne lidt underlødige – men det kan være virkeligt dejligt !

I de senere år er jeg begyndt at sætte pris på tartar og dertil passer pommes frites virkeligt godt. Som ung syntes jeg at tanken om råt kød var vederstyggelig – men det syntes jeg også om rå fisk. Nu synes jeg at god sushi er dejligt !

En aften havde jeg lovet at lave tartar. Det virkede overskueligt og noget som min MS ramte hjerne kunne klare…

Jeg havde lovet at servere tartaren med pommes frites. Men jeg har ikke en friture gryde og hele showet med olien er jeg ikke begejstret for. Men jeg er absolut heller ikke begejstret for frosne pommes frites. Jeg kan ikke foredrage slatne pommes frites. Hos mig bliver frosne enten slatne eller også er bliver de fuldstændig dræbt, som man ingen ide har om hvad de var før de blev til “fritter”.

Pommes frites skal være knasende sprøde med et indre, som stadig fortæller munden at det er en kartoffel.

Og derfor gik jagten ind på at finde en opskrift eller en måde hvorpå det kunne ske helst uden brug af olie i en gryde. Jeg fandt en opskrift på pommes frites som skulle laves i ovnen. Det var slet ikke en ny opskrift (fra 2015 som jo er lysår væk) men nærmest mirakuløs !

Det virkede ! – helt uden olie og andet fedtet stads. Klart arbejdet værd (så meget var det nu heller ikke) men trods alt mere arbejde end at hælde en pose i en ovn.

Henrik

Fik konstateret MS i 2010. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar