Stå sammen DK

Når I læser dette, er det forhåbentligt al fryd og gammen igen. Forhåbentligt er vi et stærkere Danmark der står lidt mere sammen. I kan sikkert allerede regne ud, hvad jeg snakker om, da den faste læser, vil vide at jeg er skolelærer. Jeg skriver ikke denne blog som skolelærer, men derimod som en borger i Danmark.

Vores forfædre kæmpede en kamp i mod magten og eliten, for at få bedre vilkår til arbejderne. Den gang arbejdede mange på fabrikker, og ville gerne arbejde under bedre vilkår og passende løn. De første fagforeninger startede i slutningen af 1800 tallet, og det var fagforeningen man skulle være en del af, for så stod man stærkere. De ”små” arbejdere stod pludselig stærkere end nogensinde, fordi man fandt en model, hvor mange små, blev til store og stærke. Fabriksarbejderne har vi lidt færre af, vi har til gengæld flere sygeplejersker, SOSU-assistenter, politimænd, lærere osv. Nu er det os der er de ”små”. Men vi er mange. Lærerenes arbejdsaftale som blev lavet af eliten, var ikke fair, og ikke mindst – forudbestemt.

Andre lande måler sig med os – mange lande misunder os. Fordi vi er unikke på så mange punkter – på grund af den danske model. Jeg håber at Danmark står sammen, og forbliver os selv, og ikke bliver ligesom de lande, der misunder os.

Martin

Jeg er 30 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København. Jeg lever et aktivt liv, hvor jeg spiller fodbold, badminton, og dyrker crossfit i min fritid. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre . Følg mit liv herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdvis ungmand med MS.

Skriv kommentar