En tanke til de sårbare mennesker

 

Det har aldrig været nemt at være et sårbart menneske. At være et sårbart menneske, er bestemt ikke nemt at være lige nu. Besøgsforbud, restriktioner, lukket væresteder osv., er virkelig svære vilkår for de mennesker, der mangler social omgang med andre mennesker. Mange mennesker kan potentielt blive sårbare og ensomme. Ens sociale bobbel skal begrænses, og det er også tydeligt at mærke, at de sociale grupper der ude og spise eller få en øl inden kl. 22.00, har nok i sig selv. Vi der har sociale grupper, kan kun rumme vores gruppe i covid-krise-tiden, og det kommer altså ikke de mennesker til gode, som godt kunne tænke sig, at være en del af andres bobler.

I sommers fik jeg en ny kollega. Hun flyttede til Købehavn fra Jylland, og hun har kun et par enkelte familiemedlemmer her i København. Normalt er det nemmest at få relationer på sit arbejde, når man bliver ældre, men relationerne er svære at få i denne tid – også på sit job. Fredagsbaren er aflyst. Volleyturneringen imellem skolerne er aflyst. Muligheden for relations dannelse er aflyst. Så bliver dagene lange – meget lange.

 

Håber vi som land og som medmennesker, kan være dygtige til at samle alle de mennesker, som får psykiske ar på sjælden pga. Covid-19

 

Martin

Jeg er 32 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København, hvor jeg underviser børn og unge. Jeg har altid levet et aktivt liv, hvor fodbold har fyldt rigtig meget, da jeg har en baggrund som elitefodboldspiller. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre, “normale” mennesker. Følg mit liv, beskrevet herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdsvis ung mand med MS. Man er altid velkommen til at skrive kommentarer i kommentarfeltet.

Skriv kommentar