Igang med udredning..

Hej igen, jeg vil fortælle videre fra sidste blog.

Lægen giver mig besked om synsnervebetændelse, og fortæller mig, at det kan være et symptom på sclerose. Han fortæller mig, at jeg vil blive henvist til en række undersøgelser. En hel pakke af udredning går simpelthen i gang… Åh nej, flere undersøgelser… Jeg ved slet ikke hvad der venter mig..

Jeg må sige, at der fungerer vores sundhedssystem da i den grad, wow det går hurtigt.

Der går max 1 uge, hvor jeg bliver indkaldt til MR scanning. Puha, det var ikke en rar oplevelse. Jeg er ret klaustrofobisk, det var virkelig modbydeligt. Det tager langgg tid, 5 kvarter i det monstrum af en meget larmende maskine. Skulle ligge helt stille. Jeg forsøgte i den grad at bevare roen, mens hele min krop skreg på at komme ud NU. Der kørte 1000 tanker igennem mit hoved, tænk nu hvis de finder mere… Åhhh.. Jeg er virkelig bange, føler mig så ensom og lille. Denne gang har jeg min mand med, han sidder lige ved siden af, det giver mig lidt ro.

I tiden efter kommer der en række flere undersøgelser, blandt andet nerveledningsundersøgelse, som skal vise om der er skader i nervebanerne. Det var heller ikke speciel rart.

Derudover skulle jeg have lavet en lumbalpunktur, åh det frygtede jeg også.. Det gjorde ikke vildt ondt, men det var en meget ubehagelig fornemmelse, at have en nål liggende inde ved alle nerverne.

Jeg kan huske, at min mand og jeg var i sommerhus med hele svigerfamilien de efterfølgende dage. Det var modbydeligt. Der kørte 1000 tanker rundt i hovedet på mig, kunne på ingen måde forholde mig til svigerfamilie eller mine børn.

Hvad skulle jeg dog gøre, tænk nu hvis jeg har sclerose. Kan jeg så arbejde mere, dør jeg, vil alle forlade mig, vil mine børn kunne takle det, hvad vil mine veninder sige, åh gud jeg var bange. Følte mig hele alene, og overladt til mig selv og alle mine tanker og følelser. Jeg kunne mærke dødsangsten presse sig på, jeg var overbevist om at mit liv nu ville være slut… Hvem er jeg nu..!!!!

Camilla

Jeg hedder Camilla, og jeg er 35 år. Jeg bor i Esbjerg med mine to drenge på henholdsvis 12 og 6 år. Derudover har jeg en søn på 18 år, som bor i Silkeborg. Jeg blev skilt i marts måned 2017. Jeg er uddannet sygeplejerske og har i mange år arbejdet i psykiatrien. Nu arbejder jeg på et døgnbehandlingssted for unge misbrugere uden for Kolding. Jeg fik konstateret attakvis sklerose for 2 år siden, og jeg vil skrive om mit liv med MS og om den svære tid, efter man får konstateret en kronisk sygdom.

Skriv kommentar